Jos vielä mietit millä jälkiruoalla kruunaat joulupöydän, niin tässä on se on! Pehmeä, suussa sulava ja vanukasmainen valkosuklaapiirakka on loistava tapa päättää juhla ateria. Piirakan voi valmistaa päivä etukäteen ja täyteläinen makea kinuskikastike ja kirpeät karpalot täydentävät samettisen piirakan. Laiskemmat voivat toki käyttää valmista piirakkataikinaa, jolloin suosittelen suklaista versiota.

 

Valkosuklaapiirakka kinuskikarpaloilla

Taikina

150 g vehnäjauhoja

2 rkl kaakaota

50 g sokeria

80 g voita

1 kananmuna

 

Täyte

2 kananmunaa kevyesti vatkattuna

300 g valkosuklaata

5 dl kuohukermaa

 

Kinuskikastike

175 g ruokosokeria

100 g voita

1,25 dl kuohukermaa

200 - 250 g karpaloita

Sekoita kaikki taikinan kuivat aineet keskenään, lisää voi pieninä paloina ja sekoita esim. yleiskoneessa murumaiseksi. Lisää joukkoon kananmuna ja sekoita pehmeäksi taikinaksi.  Kääri taikinapallo kelmuun ja anna seisoa jääkaapissa puolisen tuntia.

Voitele halkaisijaltaan 23 cm piirakkavuoka. Kauli taikina ohueksi levyksi ja asettele vuokaan. Tee taikinaan haarukalla reikiä. Peitä taikina foliolla ja kaada päälle painoksi esim. kuivia herneitä. Paistaa 180-asteisessa uunissa n. 8 minuuttia. Nosta vuoka pois uunista, poista herneet ja folio ja paista piirakkapohjaa 3 minuuttia lisää.

Hienonna valkosuklaa ja siirrä se isompaan kulhoon. Lämmitä kerma lähes kiehuvaksi ja kaada se suklaan päälle ja sekoita kunnes suklaa on sulanut. Anna seoksen hieman jäähtyä ja lisää joukkoon kananmunat ja sekoita hyvin. Kaada valkosuklaaseos piirakkapohjan päälle ja paista 160-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia kunnes seos on hyytynyt. Anna piirakan hieman jäähtyä.

Sekoita ruokosokeri, voi ja kerma kattilassa ja keitä pienellä lämmöllä noin 10 minuuttia välillä sekoittaen.

Levitä piirakan päälle karpalot ja kaada päälle kuuma kinuskikastike.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Hyvän ruuan valmistaminen on Marian intohimo. Hän kotikokkailee Mama Gastro -blogissa monella tyylillä, terveys ja herkuttelu tasapainossa, innokkaasti ja rennosti uutta kokeillen ja slaavilaisia juuriaan unohtamatta. 

Bloggaajan saan yhteyden tästä.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
Sisältö jatkuu mainoksen alla