Tässä on taas yksi resepti sarjasta yksinkertaista ja hyvää. Herkullinen ruiskorppu, joka valmistuu käytännössä kahdesta raaka-aineesta ja ripauksesta suolaa. Valmistuskin onnistuu vaivattomasti paistinpannulla. Rapeat oluella maustetut ruisnäkkärit sopivat yksinkertaisuutensa ansiosta monen levitteen kanssa tai ihan vaan sellaisenaan. Halutessa näkkäreitä voi mausta ripauksella mieluista maustetta tai esimerkiksi klassisesti kuminalla.

 

Ruis-olutnäkkäri

250 g ruisjauhoja + kaulimiseen

1,8 dl olutta

0,5 tl suolaa

 

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja vaivaa taikina käsin tasaiseksi. Jos taikina jää kosteaksi lisää hieman jauhoja. Peitä taikina kelmulla ja jätä lepäämään vartiksi.

Jaa taikina noin 16 palloon. Kauli jokainen taikinapallojauhetulla pöydällä pitkäksi mahdollisimman ohueksi n. 1mm levyksi. Paista levyt kuivalla pannulla noin 3 minuuttia per puoli keskilämmöllä. Jäähdytä näkkärit ritilällä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (4)

Maikki | Maikin mokomin
1/4 | 

Mukavan yksinkertainen ohje! Ja halutessaan noita voisi varmaan varioida lisäämällä taikinaan esimerkiksi kuminaa tai rosmariinia :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Hyvän ruuan valmistaminen on Marian intohimo. Hän kotikokkailee Mama Gastro -blogissa monella tyylillä, terveys ja herkuttelu tasapainossa, innokkaasti ja rennosti uutta kokeillen ja slaavilaisia juuriaan unohtamatta. 

Bloggaajan saan yhteyden tästä.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
Sisältö jatkuu mainoksen alla