Pienet kauniit kesäkurpitsat ja aurinkoinen ilma saivat minut salaattituulelle. Purkki oliiveja ja papuja keittiön ruokavarastosta ja herkullinen yhdistelmä on syntynyt. Salaattikastikkeena toiminut oliivitahna onnistui niin hyvin, että suosittelen sitä mille tahansa kalaruoalle, paistetulle kanalle tai ihan vaan leivän päällä.

Kesäkurpitsa-papusalaatti lohella (4:lle)

2 pientä kesäkurpitsaa (n. 350g)

1 prk (300g) isoja valkoisia papuja

1 ruukku lehtipersiljaa hienonnettuna

iso kourallinen salaattilehtiä

1 sitruuna

2 rkl oliiviöljyä

500g lohta

Oliivitahna

150g kivettömiä vihreitä oliiveja

0,5 dl kuorittuja pistaasipähkinöitä

1 vihreä chili

1 pieni valkosipuli

n. 0,8 dl oliiviöljyä
  • Valmista oliivitahna survomalla kaikki ainekset tehosekoittimella. Jos tahna on liian paksu, lisää hieman vettä.
  • Leikkaa kesäkurpitsa erittäin ohuiksi viipaleiksi. Käytä mielellään mandoliinia tai kuorimaveistä.
  • Sekoita kulhossa kesäkurpitsa, pavut, salaatinlehdet ja persilja. Mausta oliiviöljyllä.
  • Leikkaa lohi annospaloiksi, mausta suolalla ja pippurilla ja paista kuumalla pannulla noin minuutti per puoli. Nosta lämmöltä ja anna hieman vetäytyä. Jos haluat lohen läpikypsänä pidennä hieman paistoaikaa. 
  • Leikkaa veitsellä sitruunan kuoret ja jaa lohkoiksi ilman valkoista kuorta,
  • Annostele lautasille salaatti, asettele päälle lohi, sitruunaviipaleet ja oliivitahna. 

Kommentit (2)

Seuraa 

Hyvän ruuan valmistaminen on Marian intohimo. Hän kotikokkailee Mama Gastro -blogissa monella tyylillä, terveys ja herkuttelu tasapainossa, innokkaasti ja rennosti uutta kokeillen ja slaavilaisia juuriaan unohtamatta. 

Bloggaajan saan yhteyden tästä.

Teemat

Blogiarkisto

2015