Jos kysyn mieheltäni, mitä makeata hän toivoisi, 90 prosentin varmuudella hän vastaa, että jotain suklaasta.  Koska en hirveästi jaksanut kehitellä mitään enkä seisoa keittiössä, muistin kolmen suklaan brownien luottoreseptin parin vuoden takaa. Yksinkertainen tehdä eikä yhtään epäonnistumiskertaa.  Alkuperäisen löysin joskus Fazerin sivuilta ja lisäsin siihen pähkinät. Suklaiden suhde vaihtelee minulla melkein joka kertaa saattavuuden mukaan mutta lopputulos on aina yhtä hyvä.
 
Tällä kertaa lisukkeena toimivat pensasmustikat ja vaniljalla ja sokerilla maustettu luonnonjogurtti. Koska brownie on erittäin täyteläinen, pieni vuoka riittää isommallekin porukalle. Pakkasin suurimman osan miehelle töihin vietäväksi sillä kahdelle syöjälle tämä on vaarallinen annos.
200g voita
200g tummaa leivontasuklaata

1,5 dl vehnäjauhoja

1 dl kaakaojauhetta

50 g valkoista leivontasuklaata

50g vaaleata leivontasuklaata

3 kanamunaa

3 dl sokeria

1 dl paloiteltuja pähkinöitä 

 
  • Sulata paloiteltu tumma suklaa ja voi vesihauteessa
  • Paloittele valkoinen ja vaalea leivontasuklaa
  • Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, ja kaada hieman jäähtynyt suklaaseos munavaahtoon.  Kääntele varovasti.
  • Sekoita keskenään jauhot ja kaakaojauhe ja siivilöi suklaaseokseen. Sekoita tasaiseksi.
  • Sekoita lopuksi sekaan paloitellut suklaat ja pähkinät
  • Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun halkaisijaltaan n. 20 cm vuokaan
  • Paista 175 asteessa puoli tuntia
  • Kakun on tarkoitus jäädä sisältä hieman kosteaksi


Kommentit (0)

Seuraa 

Hyvän ruuan valmistaminen on Marian intohimo. Hän kotikokkailee Mama Gastro -blogissa monella tyylillä, terveys ja herkuttelu tasapainossa, innokkaasti ja rennosti uutta kokeillen ja slaavilaisia juuriaan unohtamatta. 

Bloggaajan saan yhteyden tästä.

Teemat

Blogiarkisto

2015