Löysin vahingossa Istagramissa ihanan Passion 4 baking-blogin ja olihan minun pakko tutustua hänen nettisivuihinkin, jotka ovat täynnä kaikkea ihanaa. Norjalainen Manuela Kjeilenv on aikamoinen leipuri ja valokuvaaja. Vaikka hieman liiankin vaaleapunainen fiilis blogista jäi. Pidin siitä, että kaikki reseptivaiheet ovat hyvin kuvattu, mistä just leivonnassa voi olla paljon apua. 

Ajattelin heti kokeilla yhden jouluisista resepteistä. Silmään osuivat krokantti-suklaamedaljongit, joita oli kiva tehdä ja joiden suosiosta meidän kodissa olin varma. Tein krokanttia reseptin mukaan enkä yhtään ajatellut, että sen määrähän oli monikertainen verrattuna medaljongissa käytettyyn. No, nyt on ainakin krokanttia kotona ja onneksi on joulu tulossa, niin voi kehitellä siitä kaikenlaista. Eli jos haluat tehdä krokanttia vain medaljongille, voit rohkeasti jakaa reseptissä olevat määrät neljään. Itse tekeminen on aika helppoa ja vaivatonta, jos omistat tehosekoittimen. Suklaana voi käyttää just sitä suklaa mitä muutenkin haluat syödä. Ja koska medaljongeista tulee tosi ohuita, niitä on hyvä säilyttää jääkaapissa suljetussa rasiassa muuten ne sulavat liiankin helposti.

 

 

Mantelikrokantti


150 g kuorittuja manteleita


275 g sokeria


30 g voita


2 tl vaniljasokeria

 

 

  • Hienonna mantelit tehosekoittimella tai veitsellä.

  • Sulata sokeri kattilassa kunnes se muuttuu kullanruskeaksi.

  • Lisää vaniljasokeri ja voi ja sekoita kunnes voi on sulanut.

  • Lisää mantelit ja sekoita.

  • Levitä seos leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.

  • Kun seos on kovettunut jauha se tehosekoittimessa. Krokantti säilyy tiivisti suljetussa purkissa kolme kuukautta.

 

 

 

 

 

 

Krokantti-suklaamedaljongit

200 g tummaa tai mieluista suklaata


65 g krokanttia

 

 

 

  • Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita siihen krokantti.

  • Piirrä halutessa leivinpaperille tasaisia ympyröitä. Levitä ohut kerros suklaaseosta ympyröihin. Anna jäähtyä.

  • Jos kotona on lämmintä, säilytä medaljongit jääkaapissa suljetussa astiassa, etteivät muut maut tartu niihin.  

 

Kommentit (4)

Niin kauniita. Kaavailen, että tekisin jouluksi jotain makeaa, hetken purkissa säilyvää itse ja tässäpä yksi vaihtoehto!

Seuraa 

Hyvän ruuan valmistaminen on Marian intohimo. Hän kotikokkailee Mama Gastro -blogissa monella tyylillä, terveys ja herkuttelu tasapainossa, innokkaasti ja rennosti uutta kokeillen ja slaavilaisia juuriaan unohtamatta. 

Bloggaajan saan yhteyden tästä.

Teemat

Blogiarkisto

2015