Meillä on jo pari viikkoa ollut jääkaapissa myskikurpitsa, josta alun perin piti valmistaa pojalle keittoa. Koska tiesin, että keittoa se joutuisi vielä odottamaan tovin, tein tästä maukkaasta vihanneksesta pyreen, joka toimii paistettujen ahvenien lisukkeena. Päätin varmuuden vuoksi tälläkin kertaa tehdä pienen ”pähkinäkoristeen”, joka loppupeleissä ei ollut yhtään huono idea ja toi annokseen mukavasti rapeutta. Lautaselle eksyi myös muutama uunissa paistettu kurpitsachipsi. Tämä määrä oli sopiva kahden hengen lisukkeeksi. Jos on isompi nälkä, suosittelen ehkä tuplaamaan määrät. Lisäsin tällä kertaa happamuutta siiderietikalla mutta varmasti muutkin mieluisat etikat ajavat saman asian.
Kurpitsapyree
500g myskikurpitsaa


½ pieneksi pilkottua sipulia
2 valkosipulikynttä
1 dl kuohukermaa
0,5 dl kanalientä (tai vettä)
2-3 tl siiderietikkaa

  • Leikkaa kurpitsa uunivuokaan reiluksi paloiksi ja lisää hieman öljyä, suolaa ja pippuria. Lisää myös kaksi kuorellista valkosipulikynttä.  

  • Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes kurpitsat ovat hieman pehmeitä.

  • Kuullota sipuli hieman kattilassa.

  • Leikkaa kurpitsoista kuoret ja lisää pehmeä sisus kattilaan sipuleiden joukkoon. Lisää myös valkosipulikynsien pehmeä sisus.

  • Lisää kerma, liemi, etiikka ja kiehauta. Soseuta sauvasekoittimella ja tarkista maku.

Pähkinämurut

1 rkl paahdettuja hasselpähkinöitä rouheena
1 rkl parmesaanijuustoa raastettuna
1 rkl kuivaa leipää muruina
½ rkl voita

  • Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Kommentit (0)

Seuraa 

Hyvän ruuan valmistaminen on Marian intohimo. Hän kotikokkailee Mama Gastro -blogissa monella tyylillä, terveys ja herkuttelu tasapainossa, innokkaasti ja rennosti uutta kokeillen ja slaavilaisia juuriaan unohtamatta. 

Bloggaajan saan yhteyden tästä.

Teemat

Blogiarkisto

2015