Viime viikonloppuna kävin tapahtumassa, jossa en olisi uskonut käyväni. Monelle Wanhassa Satamassa järjestettäväthttp://www.lakritsifestivaalit.com/ Lakritsi & Salmiakkifestivaalit ovat mahdollisuus nauttia herkuista, mutta minä yleensä kierrän nämä kaukaa, sillä en nimittäin syö lakritsia enkä salmiakkia missään muodossa. Voin jopa sanoa, että tiettyjen ns. mustien karkkien syöminen voi olla minulle aikamoista kidutusta. Tällä kertaa kuitenkin päätin olla hieman avarakatseisempi, kun huomasin, että festivaaleilla järjestetään Lakritsiruoka workshop, jossa kokeillaan lakritsin käyttöä ruoanlaitossa ruotsalaisen molekyyligastronomiaan erikoistuneen huippukokki Douglas Spiikin johdolla. 

Olen kyllä monesti nähnyt ravintoloiden listoilla suolaisia, lakritsilla maustettuja annoksia, mutta en ole ikinä uskaltanut maistaa niitä. Tällä kertaa menu sisälsi nopeasti polttimella liekitetty, lakritsilla ja fenkolilla maustettu pihvi ja pikamarinoituja syysvihanneksia. Pienenä vinkkinä, fenkoli mausteena nostaa monen ruoan omaa makua esille.  Ja tietenkin kun kyseessä oli molekyylikeittiöön erikoistuneen kokin menu, valmistamistapa poikkesi paljonkin tavallisesta, esimerkiksi vihanneksia pikamarinoitiin sifonissa. Kurssin aikana Douglas Spiik kuitenkin jatkuvasti korosti koko raaka-aineen hyödyntämistä keittiössä ja ruoan omien makujen korostamista. Hänen mielestä ruoalla pitää leikkiä ja etsiä täydellisiä yhdistelmiä eikä orjallisesti noutaa ruokaohjeita. Tässä olen hänen kanssa samaa mieltä ja ruokabloggaajan roolissa yksi isoimmista haasteista on ollut tarkan reseptiikan laatiminen. 

Voin kyllä rehellisesti sanoa, että workshopissa valmistamani ateria oli minun paras lakritsi kokemus. Toki annoksessa oli muitakin mausteita, jotka hieman neutraloivat lakritsin makua. Rehellisesti kuitenkin joudun sanomaan, että kartan mustia karkkeja jatkossakin, mutta luulen, että joskus vielä uskaltaudun käyttämään mieheni iloksi lakritsia omassakin keittiössä, toki kohtuullisissa määrissä. Suosittelen sitä muillekin innokkaille kotikokeille. 

#lakritsifestivaalit #lakritsipihvi #douglasspiik

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Hyvän ruuan valmistaminen on Marian intohimo. Hän kotikokkailee Mama Gastro -blogissa monella tyylillä, terveys ja herkuttelu tasapainossa, innokkaasti ja rennosti uutta kokeillen ja slaavilaisia juuriaan unohtamatta. 

Bloggaajan saan yhteyden tästä.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
Sisältö jatkuu mainoksen alla