Tässä on helppo resepti niille, jotka eivät syystä tai toisesta valmista pääsiäisenä perinteistä lammasta. Itse asiassa resepti toimii yhtä hyvin ympäri vuoden. Lammaspiirakoita on helppo valmistaa ja mausteita on helppo vaihdella tarpeen mukaan. Piirakoiden rahkataikina on yksi minun lempi piirakkataikinoista, joten suosittelen sen kokeilua ja reseptin talteen ottamista, vaikkei lammastäytteestä innostuisikaan. 
Mausteiset lammaspiiraat
 Taikina 
125 g huoneenlämpöistä voita
125 g maitorahkaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1/2 tl sokeria
Täyte
250 g karitsan jauhelihaa
2 tomaattia pieninä kuutioina
3 rkl sipulia hienonnettua
1 valkosipulikynsi hienonnettuna
1 tl savupaprikaa
4 rkl hienonnettua korianteria
suolaa ja pippuria
50 g fetajuustoa
  • Sekoita voi ja rahka. Yhdistä kaikki muut ainekset ja lisää ne voirahkaan. Vaivaa taikinaa. Muotoile taikinasta pallo ja anna sen seisoa jääkaapissa noin tunnin verran.
  • Sekoita kaikki täyteen aineet keskenään ja mausta suolalla ja pippurilla.
  • Jaa taikina noin 12 palaan. Kauli palat noin 10 cm pyörylöiksi.
  • Laita taikinan päälle noin 1,5 rkl lammastäytettä ja ripottele hieman fetarouhetta.  
  • Paista piiraat 200-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia

Kommentit (0)

Seuraa 

Hyvän ruuan valmistaminen on Marian intohimo. Hän kotikokkailee Mama Gastro -blogissa monella tyylillä, terveys ja herkuttelu tasapainossa, innokkaasti ja rennosti uutta kokeillen ja slaavilaisia juuriaan unohtamatta. 

Bloggaajan saan yhteyden tästä.

Teemat

Blogiarkisto

2015