Tänä viikonloppuna meillä sairastetaan, joten aktiivinen ruoanlaitto saa odottaa. Löysin kuitenkin arkistosta reseptin, joka sopii täydellisesti ajankohtaan.

Vaikka enää ei saakaan niitä ihania pieniä tuoreita porkkanoita, on porkkanasesonki kuitenkin parhaimmillaan ja se kannattaa hyödyntää. Maustetut ja paistetut porkkanat ovat loistava lisuke, mutta maistuvat myös sellaisinaan. Annosta on helppo valmistaa, mutta ole tarkkana jos esikeität porkkanoita ennen paistamista, jotta saat ne pidettyä herkullisina, hieman raakoina ja rouskuvina.

 

Mausteiset porkkanat

500 g porkkanoita

n. 50 g voita

2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna

1/3 punaista chiliä hienonnettuna (tai maun mukaan)

2 rkl hienonnettua kevätsipulia

suolaa

 

Jos käytät isoja porkkanoita, esikeitä niitä viitisen minuuttia suolatussa vedessä.

Leikkaa porkkanat puoliksi pitkittäin.

Sulata voi pannulla ja lisää mausteet.  Pyörittele porkkanat voissa tai jos käytät raakoja porkkanoita kypsennä niitä hieman maustevoissa. 

Kommentit (2)

Chocolate and sparkles
Liittynyt7.9.2015

Ihanaa, porkkanaresepti ilman rakuunaa! Siitä yhdistelmästä alkaa jo tulla yliannos (vai tuntuuko musta vaan että ne on aina, joka reseptissä yhdessä?) joten tuollainen kipakampi mausteisuus on pakko testata!

Seuraa 

Hyvän ruuan valmistaminen on Marian intohimo. Hän kotikokkailee Mama Gastro -blogissa monella tyylillä, terveys ja herkuttelu tasapainossa, innokkaasti ja rennosti uutta kokeillen ja slaavilaisia juuriaan unohtamatta. 

Bloggaajan saan yhteyden tästä.

Teemat

Blogiarkisto

2015