Lyhyen ajan sisällä blogiini on eksynyt jo pari parsareseptiä. Lisäksi olen tänä keväänä tehnyt muutamia, jotka eivät ole päässeet blogiini asti. Luulen kuitenkin, että ainakin meidän perheessä tämän vuoden parsaherkut alkavat olla tässä. Toki pari kotimaista nippua pitää vielä kokeilla. Tällä kertaa valmistin nieriään lisukkeeksi nopean parsa-ricottalasagnen, joka sai makua ja raikkautta sitruunasta ja tuoreesta mintusta. Idean sain kun törmäsin kaupassa tuoreisiin lasagnelevyihin, joita ei mielestäni usein näe. Annoksia voi kasata suoraan lautasille ja mitä parasta, koko valmistaminen hoituu vartissa.

Nopea parsa-ricottalasagne (2:lle)

1 parsanippu kuorittuna

1 rkl oliiviöljyä

2 valkosipulikynttä ohuina viipaleina

2 rkl valkoviiniä

200 g ricotta juustoa

1 dl kuohukermaa

iso kourallinen mintunlehtiä ohuina suikaleina

n. 25 g raastettua parmesaania

1 sitruunan raastettu kuori ja mehu

4-6 lasagnelevyä

suolaa ja pippuria

  • Keitä kuoritut parsat suolalla, sokerilla ja voilla maustetussa vedessä noin 3 minuuttia. Jäähdytä parsat jääkylmässä vedessä ja leikkaa n. 3 cm paloiksi.
  • Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja paista valkosipuleita muutama sekunti. Lisää pannulle valkoviini, ricotta, kerma, parmesaani, sitruunamehu ja -kuori ja mintun suikaleet. Sekoita, lisää joukkoon parsat ja keitä pari minuuttia kunnes seos kuumenee. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Keitä lasagnelevyt kypsiksi.
  • Aseta lasagnelevy lautaselle, annostele ricottakastike päälle, peitä toisella lasagne levyllä ja laita taas päällimmäiseksi kastiketta. Ripottele päälle hieman parmesaania ja pirskota oliiviöljyä. 

Kommentit (2)

Seuraa 

Hyvän ruuan valmistaminen on Marian intohimo. Hän kotikokkailee Mama Gastro -blogissa monella tyylillä, terveys ja herkuttelu tasapainossa, innokkaasti ja rennosti uutta kokeillen ja slaavilaisia juuriaan unohtamatta. 

Bloggaajan saan yhteyden tästä.

Teemat

Blogiarkisto

2015