Se joka on joskus keksinyt keittää ällömakean kondensoidun maitopurkin paksuksi herkulliseksi kinuskiksi, ansaitsee jonkun palkinnon. Jos ei puhuta purkin sokerin ja kalorien määrästä, niin tämä tuote voittaa helposti monta kilpailijaansa. Varsinkin kun nykyään kondensoitua maitoa löytyy monesta kaupasta valmiiksi keitettynä, niin sitä on helppo käyttää monessa jälkiruoassa. Tällä kertaa kokeilin valmistaa briossimaista pullaa, pehmeällä kinuski-omenatäytteellä. Pullan voit toki myös valmista sinun suosikkitaikinasta.

Omena-kinuskipulla

75 g voita

0,5 dl lämmintä maitoa

1,5 tl kuivahiivaa

250 g vehnäjauhoja

50 g sokeria

ripaus suolaa

1 kananmuna vatkattuna + 1 voiteluun

1 rkl creme fraichea

1 tl vaniljasokeria

150 g keitettyä kondensoitua maitoa

1 iso Granny Smith omena

Sulata voi ja sekoita se lämpimään maitoon. Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään yleiskoneessa ja lisää joukkoon kaikki muutkin taikina ainekset. Vaivaa taikinaa koneessa noin 10 minuuttia. Peitä taikina kelmulla ja anna seisoa jääkaapissa yön yli.

Ota taikina jääkaapista ja vaivaa hieman. Kauli taikinasta noin 40 x 30 cm kokoisen levyn ja levitä sen päälle kondensoitu maito. Kuori omena ja leikkaa pieniksi kuutioiksi, ripottele kuutiot kinuskikerroksen päälle. Kääri taikina rullalle ja leikkaa kuuteen osaan. Asettele pullat leikkuupinta ylöspäin leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan. Anna kohota pari tuntia lämpimässä paikassa.

Voittele pullat vatkatulla munalla ja paistaa 160-asteisessa uunissa n. 30-40 minuuttia. Nautti pullista mielellään samana päivänä. 

Kommentit (2)

Seuraa 

Hyvän ruuan valmistaminen on Marian intohimo. Hän kotikokkailee Mama Gastro -blogissa monella tyylillä, terveys ja herkuttelu tasapainossa, innokkaasti ja rennosti uutta kokeillen ja slaavilaisia juuriaan unohtamatta. 

Bloggaajan saan yhteyden tästä.

Teemat

Blogiarkisto

2015