Tämän omenaglögi reseptin löysin ruotsalaisesta Elle mat&vin –lehdestä. Resepti kuulosti hyvältä ja lopputuloskin oli erinomainen. Tämä oli hyvällä tavalla erilainen perinteisiin valmisiin glögeihin verrattuna. Ehkä minun makuuni pienempikin määrä hunajaa riittäisi mutta makeuteen tietenkin vaikuttaa mehun valinta. Juoma maistuu sellaisenaan tai vaikka konjakilla terästettynä.

 

Tämä oli Mama Gastron viimeinen jouluaiheinen postaus ja palaan joulun jälkeen uuden vuoden aiheisilla resepteillä. Rauhallista ja maukasta joulua kaikille!

 

Omenaglögi

 

Peukalon pään kokoinen inkiväärin pala viipaleina

1 kanelitanko


5 kokonaista vihreätä kardemumman siementä


2 tähtianista


6 kokonaista neilikkaa


5 kokonaista mustapippuria


3 rkl hunajaa


8 dl omenamehua

Sekoita kaikki mausteet kattilassa omenamehuun ja keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.

Poista mausteet valmiista juomasta ja lisää halutessa konjakkia maun mukaan.

 

Kommentit (4)

Kaunista joulua sinulle ja perheellesi:) Minäkin olen iloinen,että löysin tänne! Kiva glögi;itsekin tein omenasta mutta lisäsin rommia;D

Seuraa 

Hyvän ruuan valmistaminen on Marian intohimo. Hän kotikokkailee Mama Gastro -blogissa monella tyylillä, terveys ja herkuttelu tasapainossa, innokkaasti ja rennosti uutta kokeillen ja slaavilaisia juuriaan unohtamatta. 

Bloggaajan saan yhteyden tästä.

Teemat

Blogiarkisto

2015