Pasta! Ihana arjen pelastus. Rehellisesti sanottuna itse en hirveästi välitä pastasta mutta mieheni voisi elää pelkästään sillä. Huomasin ruotsalaisessa Elle mat&vin lehdessä (8/14) Pasta Alfredo – reseptin, joka todennäköisesti puhuttelee miestäni. Siinä on sentään kahdenlaisia pähkinöitä. Tässä yksinkertaisessa reseptissä muutenkin oli aineksia, joiden yhdistelmä ei vain voi mennä pieleen. Pähkinät, juusto, kerma, voi.. hyvästi kevyempi tammikuu.

Vaikka pasta Alfredo kuulostaa tutulta, pakko myöntää, ettei minulla ollut yhtään tietoa mitä se sisältää. Yllätyin kun selvisi, että yleisin resepti ei ole pähkinöitä nähnytkään, vaan nimitys on voilla ja parmesaanilla tarjotusta pastasta. Alkuperäinen Alfredo di Lelion keksimä resepti taas sisälsi järjettömän määrän voita. Päätin kuitenkin tehdä tämän hieman hienomman pähkinäversion ja se oli yksinkertainen ja maukas. Just sitä mitä odotinkin.
 



Pähkinäinen pasta Alfredo (2:lle)


2 annosta pastaa

suolaa (keitinveteen)

75 g raastettua parmesaania

½ dl saksanpähkinöitä

½ dl pinjansiemeniä

½-1 tl suolaa

50 g voita

1 valkosipulikynsi hienonnettuna

1 dl kuohukermaa

mustapippuria
  • Säästä hieman raastettua parmesaania koristeluun. Laita loput parmesaanit, saksanpähkinät, pinjansiemenet, suola, voi, ja hienonnettu valkosipuli pieneen astiaan ja hienonna sauvasekoittimella tahnaksi.

  • Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se juusto-pähkinäsekoitukseen.
  • Keitä pasta suolatussa vedessä. Sekoita kermainen pähkinäseos sekaan. Annostele ja ripottele päälle jäljellä olevaa parmesaania ja hieman mustapippuria.


 

Kommentit (4)

Meillä on sama juttu pastan kanssa, miesväki on kovasti sen perään mutta itse en ole hulluna varsinkaan kermaisiin pastoihin. Mutta pähkinöillä, niillä maistuu kyllä mikä tahansa! Pastasalaatit ovat sitten oma lukunsa, sopivalla koostumuksella rouskuttaisin niitä ihan loputtomiin...

Pasta Alfredo on kyllä tosi hyvää mutta niin ...no hurjan kaloririkas;D
Syön tosi harvoin pastaa ja nykyään lähes aina tattaripastaa mutta kun olin vielä Suomessa ja poika oli lapsi niin pastaa tuli tehtyä kyllä usein sillä se oli hänen lempparinsa.

Heidi, syön pastaa ehkä kolme kertaa vuodessa. Maussa ei ole mitään vikaa mutta opin kantapään kautta olla syömättä sitä. Pastan jälkeen on jotenkin norsu-olo seuraavat kolme päivää))

Seuraa 

Hyvän ruuan valmistaminen on Marian intohimo. Hän kotikokkailee Mama Gastro -blogissa monella tyylillä, terveys ja herkuttelu tasapainossa, innokkaasti ja rennosti uutta kokeillen ja slaavilaisia juuriaan unohtamatta. 

Bloggaajan saan yhteyden tästä.

Teemat

Blogiarkisto

2015