Pitkästä aikaa perjantain kunniaksi päätimme syödä kalaa. Koska suurin osa perheestä on edelleen sitkeässä flunssassa, reseptin piti olla nopea, helppo ja tietenkin hyvä. Lopputuloksena oli aika vaivaton ja kaunis siika annos. Lisukkeeksi paistoin pannulla perunat rapeiksi, ja lämmitin nopeasti kirsikkatomaatit oliivien ja mausteiden kera.

Pieniä mutkia tuli kuitenkin matkaan. Ensimmäinen perunasatsi on edelleen paistinpannussa, jonka kantta emme saa millään auki. Näin käy kun käyttää väärän kokoista ja eri paria olevaa kantta. Vaikuttaa siltä, että kaksi eri metallia reagoivat lämpöön eri tavalla ja lopputuloksena on erittäin tiivisti yhteen liimautunut paketti. Ajattelimme, että ongelma ratkeaa kun pannu jäähtyy mutta nyt monen tunnin jälkeen ei vieläkään ole mitään toivoa. Onneksi tässä taloudessa löytyy enemmän kuin yksi pannu. Jos joku fysiikan tunnilla enemmän skarppina ollut fiksumpi ihminen tietää tähän ratkaisun niin kiitos etukäteen vinkeistä.

 

Paistetut perunat (2:lle)


4 perunaa
öljyä


suolaa

 

  • Kuori perunat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.  Pyyhi perunaviipaleet talouspaperilla kuiviksi. Lämmitä öljy pannulla. Asettele perunat mielellään yhdeksi kerroksi. Kun perunoiden pohja on saanut kauniin värin käännä ne, vähennä lämpö ja sulje kannella. Paista kypsiksi ja mausta.

 

 

Tomaatti-oliivipeti (2:lle)

250 g kirsikkatomaatteja


50 g mustia oliiveja kivet poistettuina


pieni kourallinen mintunlehtiä hienonnettuna


pieni kourallinen basilikanlehtiä hienonnettuna


½ sitruunan mehu


suolaa ja pippuria


oliiviöljyä  

 

 

  • Lämmitä öljy pannulla. Lisää tomaatit ja paista pari minuuttia. Lisää oliivit sekaan ja paista pari minuuttia lisää. Mausta. Sekoita, ota pois lämmöstä ja anna maustua hieman. Halutessa voit lisätä vielä tilkan oliiviöljyä.

 

 

Paistettu siika (2:lle)

 

2 pientä siikafileettä

1 rkl öljyä


1 rkl voita


suolaa ja pippuria

 

  • Mausta kalat molemmin puoliin. Lämmitä rasva ja paista ensin nahkapuoli rapeaksi noin neljä minuuttia. Käännä kalat ja paista 1-2 minuuttia.

 

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Hyvän ruuan valmistaminen on Marian intohimo. Hän kotikokkailee Mama Gastro -blogissa monella tyylillä, terveys ja herkuttelu tasapainossa, innokkaasti ja rennosti uutta kokeillen ja slaavilaisia juuriaan unohtamatta. 

Bloggaajan saan yhteyden tästä.

Teemat

Blogiarkisto

2015