Hurjat pakkaset varmasti pistivät monet muutkin laittamaan tuhteja patoja ja keittoja liedelle. Niin kävi meilläkin. Vaikka itse vietin koko Loppiaisen sisätiloissa villasukat jalassa, elimistö vaatii jotain lämmintä, mausteista ja täyteläistä. Monenlaiset aasialaiset kastikkeet ovat meillä yksi yleisimmistä arkiruoista. Kesällä käytetään raikkaimpia mausteita ja kevyempiä raaka-aineita ja kylminä kausina siirrytään hevi osastolle. Tällä kertaa ensimmäistä kertaa kokeilussa oli valmiin lammasmakkaran käyttö padassa, joka toimi oikein onnistuneesti.  Perinteinen raita kastike taas päivitettiin sesongin mukaan granaattiomena-jogurttikastikkeeksi.

Lammasmakkara curry granaattiomenajogurttilla 4:lle

n. 350 g raakaa lammasmakkaraa

400 g tomaattimurskaa

1,5 dl kookoshiutaleita

1 sipuli hienonnettu

3 valkosipulinkynttä hienonnettuna

1 punainen chili hienonnettuna siemenet poistettuna

peukalon kokoinen inkivääripala hienonnettuna

1 kanelitanko

1 tl kuivattuja currylehtiä

2 tl fenkolisiemeniä

3 tl jauhettua korianteria

1,5 tl kurkumaa

n. 3 dl kanalientä tai vettä

1 tl sokeria

suolaa ja pippuria

öljyä paistamiseen

 

2,5 dl turkkilaista jogurttia

n. 2,5 dl granaattiomenasiemeniä

2 rkl hienonnettua tuoretta korianteria

ripaus suolaa

 

Lämmitä hieman öljyä isossa kasarissa ja kuullota hienonnettu sipuli. Lisää joukkoon valkosipuli, chili, inkivääri, kookoshiutaleet, kaneli, currylehdet, fenkoil, korianteri ja kurkumaa. Mausta hieman suolalla ja sokerilla ja paistaa kolmisen minuuttia sekoittaen.

Leikkaa makkarat viipaleiksi ja lisää kasariin. Paista muutama minuutti. Lisää joukkoon tomaattimurska ja kanaliemi, mausta hieman suolalla ja pippurilla ja hauduta kannen alla n. 20 minuuttia. Tarkista maku.

Sekoita jogurttiin granaattiomenasiemenet ja tuore korianteri. Mausta hieman suolalla.

Tarjoa lammasmakkara curry jogurttikastikkeen ja riisin kera.

 

Kommentit (3)

Vierailija

Oi, tätä teen kunhan anoppilassa käydään ja pyydän heidän farminsa lammasmakkaraa!

Seuraa 

Hyvän ruuan valmistaminen on Marian intohimo. Hän kotikokkailee Mama Gastro -blogissa monella tyylillä, terveys ja herkuttelu tasapainossa, innokkaasti ja rennosti uutta kokeillen ja slaavilaisia juuriaan unohtamatta. 

Bloggaajan saan yhteyden tästä.

Teemat

Blogiarkisto

2015