Nopeimmat jo ehtivät juhlistaa kevään saapumista valmistamalla ihanaa tuoretta parsaa. Niin minäkin maistoin ensimmäisiä pääsiäisenä kun löysin kaupasta yllättävän kauniita yksilöitä. Juhlan jälkeen jääkaappiin kuitenkin jäi vielä yksi parsanippu ja kaikkea muuta kivaa hyötykäyttöön. Parsan hentoa makua en välttämättä yleensä yhdistäisi voimakkaan makuisiin lisukkeisiin, mutta kuten kaikki tietävät parsa ja kylmäsavusavulohi ovat loistava pari.  Tällä kertaa savulohi saikin ei niin perinteisen muodon, kun valmistin siitä kastikkeen.  Hieman wasabilla maustettu kastike syntyy hetkessä ja antaa annokselle ryhtiä, mutta ei kuitenkaan peitä kaikkein tärkeimmän, eli parsan makua.

Parsaa kylmäsavulohikastikkeella

1 nippu parsaa

suola ja sokeri

½ sitruunaa lohkoina

150 g creme fraichea

100 g kylmäsavulohta

1 tl wasabia

1 tl limemehua (voi korvata sitruunamehulla)

ripaus mustapippuria
  • Hienonna creme fraiche, savulohi, wasabi ja limemehu esim. sauvasekoittimella kastikkeeksi. Mausta hieman pippurilla ja anna maustua jääkaapissa.
  • Kuori parsat ja leikkaa parsan päästä kova pala n.2 cm pois. Kiehauta esim. pannulla tai kattilassa hieman vettä, niin että parsat peittyvät kokonaan. Mausta vesi suolalla ja vähän sokerilla. Keitä parsat paksuudesta riippuen 2-5 minuuttia. Tarjoa savulohikastikkeen ja sitruunaviipaleen kanssa. 

Kommentit (6)

Parsat ovat jotenkin niin kauniita (ja tietysti hyviä)! Olen yrittänyt odotella, että meidän kauppaan ilmestyisi Perua lähempää tuotuja yksilöitä, mutta tunnustan ostaneeni yhden nipun jo aiemmin, kyllä se pitkän odotuksen jälkeen maistui hyvältä jo nyt ihan vaan sitruunan ja voin kanssa. Kiva idea tuo kylmäsavulohikastike!

Totta! Ja oli ilo kuvata kun aurinkokin paistaa)) itsekin mietin alkuperää mutta en jaksanut odottaa kun nämä olivat niin houkutteleviä;)

Seuraa 

Hyvän ruuan valmistaminen on Marian intohimo. Hän kotikokkailee Mama Gastro -blogissa monella tyylillä, terveys ja herkuttelu tasapainossa, innokkaasti ja rennosti uutta kokeillen ja slaavilaisia juuriaan unohtamatta. 

Bloggaajan saan yhteyden tästä.

Teemat

Blogiarkisto

2015