Pekonipasta valmistuu meillä kun ruoanlaittoon ei ole aikaa enkä jaksa sen kummemmin miettiä päivän ateriaa. Sanotaan, että pekonin kanssa maistuu mikä tahansa ja niinhän se vähän onkin. Vaikka tämän annoksen sisältö meillä vaihtuu jääkaapin sisällön mukaan, melkein aina siinä löytyvät pekonin lisäksi sipuli, valkosipuli, tomaatit ja jonkinlaiset tuoreet yrtit. Annos valmistuu pastan keittoaikana, ja ainoa kastikkeen raaka-aine, jonka pitää kypsyä kunnolla on pekoni. Tämä on ehkä makuasia mutta minun pekonin pitää olla hieman rapea. Kaikille muille aineksille riittää pieni pyöräytys pannulla.  

Pekonipasta (2:lle)

1 pkt pekonia 170 g

1 pieni sipuli hienonnettuna

1 valkosipulikynsi hienonnettuna

(pieni ripaus chiliä halutessa)

200 g kirsikkatomaatteja leikattuina puoliksi

1 nippu tuoretta basilikaa hienonnettuna

kourallinen pähkinöitä tai siemeniä (käytin hieman rouhittuja pistaasipähkinöitä)

1 rkl kapriksia

1 rkl sitruunanmehua

suolaa ja pippuria

reilu kourallinen parmesaanijuustoa

hieman öljyä paistamiseen

  • Leikkaa pekoni sentin levyisiksi suikkaleiksi ja paistaa rapeiksi pannulla. Poista valmis pekoni pannulta valumaan talouspaperille ja pyyhkäise hieman pannua.
  • Lämmitä pannulla tilkka oliiviöljyä ja paista siinä sipuli ja valkosipuli läpikuultaviksi. Lisää halutessa hieman chiliä. Sekoita joukkoon tomaatit, kaprikset ja paistettu pekoni. Pyörittele minuutin verran pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla. 
  • Lisää joukkoon basilika, pähkinät ja sitruunanmehu ja sekoita. Enempää ei kastiketta tarvitse kypsentää. Tarkista maku ja sekoita kastike pastaan ja lisää kourallinen parmesaanijuustoa. 

Kommentit (2)

Seuraa 

Hyvän ruuan valmistaminen on Marian intohimo. Hän kotikokkailee Mama Gastro -blogissa monella tyylillä, terveys ja herkuttelu tasapainossa, innokkaasti ja rennosti uutta kokeillen ja slaavilaisia juuriaan unohtamatta. 

Bloggaajan saan yhteyden tästä.

Teemat

Blogiarkisto

2015