Tämä maukas ja helppo arkiruoka syntyi vähän vahingossa jääkaapin sisällön perusteella. Tarkoituksena oli tehdä vaivaton ns. yhden astian ratkaisu.  Minun piti valmistaa jotain broilerin paistileikkeistä ja kun kerran kotona oli persimoneja yhdistin nämä kaksi ja fetajuustoa. Makean ja suolaisen yhdistelmä toimii minulle melkein aina. Mausteina käytin valkosipulia, timjamia ja korianteria. Varmasti ruoka onnistuisi kokonaan ilman yrttejä tai niistä joita kotona löytyy.

Mieheni, joka ei yleensä välitä persimoneista eikä muistakaan hedelmistä suolaisissa ruoissa, oli tällä kertaa tyytyväinen lopputulokseen. Seuraavana päivänä käytin syömättä jääneet kanat aasialaistyyppisessä vihreässä salaatissa, johon lisäsin taas tuoretta persimonia ja chiliä.
 


Persimon-fetakana

600 g broilerin paistileikkeitä

0,5 dl soijakastiketta

2 valkosipulikynttä hienonnettuna

2 rkl yrttejä hienonnettuna

1 tl hunajaa

pippuria

2 persimonia lohkoina

1 punasipuli lohkoina

50-100 g fetajuustoa
 • Laita broilerinpalat uunivuokaan. Sekoita keskenään soija, valkosipulit, yrtit, hunajaa ja mausta pippurilla. Kaada kastike broileriin ja sekoita hyvin, niin että broilerit maustuvat kokonaan kastikkeella. Leikkaa sipulit ja persimonit lohkoiksi ja lisää ne vuokaan.
 • Paistaa vuoka 200-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia tai kunnes broileri on valmis. Valele valmistuksen aikana vuossa oleva lientä broilerin ja kasvisten päälle. Ripottele fetajuustoa valmiin ruoan päälle.
 •  

 •  
  •  
    

   Kommentit (0)

   Seuraa 

   Hyvän ruuan valmistaminen on Marian intohimo. Hän kotikokkailee Mama Gastro -blogissa monella tyylillä, terveys ja herkuttelu tasapainossa, innokkaasti ja rennosti uutta kokeillen ja slaavilaisia juuriaan unohtamatta. 

   Bloggaajan saan yhteyden tästä.

   Teemat

   Hae blogista

   Blogiarkisto

   2015