Tämä on mielestäni yksi parhaista marinoidun punasipulin resepteistä. Teen sen aina jostain syystä joulun alla vaikka se sopisi muutenkin erittäin hyvin lisukkeeksi vaikka mille, ja sen valmistaminen on erittäin helppoa. Maistoin ensimmäistä kertaa tätä sipulia ravintolassa ja ystävällisesti sain pyydettyäni reseptin mukaan. Nyt kun siitä hetkestä on vierähtänyt vuosia, uskallan jakaa sen muidenkin kanssa. Alkuperäinen versio sisälsi makuuni hieman liikaa mustapippuria joten vähensin sitä hieman.

Koska jääkaapissamme löytyi myös paahtopaistia ja piparjuurta, tein nopean kylmän piparjuurikastikkeen. Ja on pakko sanoa, että marinoidun punasipulin, lihan ja piparjuurikastikkeen yhdistelmä oli loistava. Näitä syötiin leivän päällä enkä keksinyt miten sitä olisi voinut vielä parantaa.  Uskon, että sama yhdistelmä toimisi varmasti erittäin hyvin myös esimerkiksi lohen kanssa.

Pippurinen marinoitu punasipuli
400 g punasipulia
2,5 rkl rypsiöljyä

4 rkl sokeria


1 rkl suolaa


0,75 dl väkiviinaetiikkaa


1,5 rkl jauhettua mustapippuria

  • Leikkaa sipulit mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kaikki muut aineet keskenään ja sekoita sipuleihin. Anna marinoitua huoneenlämmössä yhden vuorokauden ajan välillä sekoittaen.

 

Piparjuurikastike


2 rkl raastettua tuoretta piparjuurta


2,5 dl creme fraichea


1 rkl majoneesia


1,5 tl Dijon sinappia


2 tl valkoviinietiikka


1 tl sokeria


suolaa


1-2 rkl hienonnettua kevätsipulia

  •  

    Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna maustua jääkaapissa.

Kommentit (6)

Minä olen tehnyt juuri tuolla sinun ohjeellasi sipulit kerta toisensa jälkeen, ja aina niistä tulee hyviä, eli allekirjoitan kaikki kehut. Monesti ne yksinkertaisimmat ohjeet ovat juuri parhaita! Ainut ongelma sipuleissa on, että olen saanut vatsani kipeäksi enemmän kuin kerran, kun en ole malttanut odottaa sipulin valmistumista vaan käynyt maistelemassa sipuleita vähän väliä niiden marinoituessa :D

Seuraa 

Hyvän ruuan valmistaminen on Marian intohimo. Hän kotikokkailee Mama Gastro -blogissa monella tyylillä, terveys ja herkuttelu tasapainossa, innokkaasti ja rennosti uutta kokeillen ja slaavilaisia juuriaan unohtamatta. 

Bloggaajan saan yhteyden tästä.

Teemat

Blogiarkisto

2015