- Vatkaa kananmuna, keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa erikseen myös kuohukerma.
- Käännä varovasti kuohukerma munavaahtoon, lisää pistaasitahna ja rouhitut pähkinät ja sekoita.
- Vuoraa suorakulmainen vuoka (1,5 l) kelmulla ja kaada siihen jäädykeseos. Peitä kelmulla ja pakasta noin 6 tuntia.
- Ota jäädyke huoneenlämpöön 10 minuuttia ennen tarjoilua. Leikkaa viipaleiksi ja tarjoa suklaakastikkeen kanssa.
- Vatkaa kaikki ainekset pienessä kattilassa ja keitä välillä sekoittaen 5 minuuttia. Anna kastikkeen hieman jäähtyä.
Jäädykkeet ovat minusta ihania! Tuollainen pistaasilla ja suklaakastikkeella varustettu häviäisi meillä aika äkkiä :) Kiva muuten lukea teidän pääsiäisperinteistä tuolta lehtiartikkelin puolelta; meillä on jouluisin muodostunut tavaksi, että joka toinen vuosi perinteistä ja joka toinen vuosi jotain muuta, mutta pääsiäisenviettotavat eivät ole ihan yhtä vakiintuneella mallilla. Vielä.
Pistaasi-suklaa yhdistelmä onkin aika varma;) Pääsiäistilastojen tutkiminen oli kyllä aika hauskaa ja sinä oli paljon yllättävääkin. Eilen kaupassa huomasin hauskan perinne eron. Sanoin kalatiskilla, etten voi vielä pääsiäiseksi ostaa kalaa kun se menee vanhaksi. Ja myyjä kysyi milloin minulla on pääsiäinen?! Hah?! Kuvittelin aina, että kaikki syövät juhla aterian sunnuntaina! Ja tänään pitkäperjantaina fb täynnä kuvia juhlapöydistä..