Aasialaisen ruoan ystävät yleensä heti tunnistavat mausteisen sichuaninpippurin ominaismaun. Sellaisenaan tämä pippuri, joka ei ole edes sukua pippurille voi olla kovinkin terävänmakuinen, mutta kohtuudella käytettynä se tuo ruoalle syvän ja pehmeän sävyn. Kananuudelisalaatti on helppo valmistaa vaikka ylijääneestä kanasta ja sekaan voi lisätä vaikka vihanneksia. Itse kuitenkin pidin tässä minun versiossa juuri sen yksinkertaisuudesta. Kana ja mausteisia nuudeleita on vain raikastettu hieman tuoreella kurkulla. Voimakkaan makuinen mausteöljy taas antaa jokaisen ruokailijan itse valita aterian tulisuus asteen.  


Sichuanin kana-nuudelisalaatti

200 g ohuita munanuudeleita

3 rkl rypsiöljyä

3 rkl soijakastiketta

2 rkl valkoviinietiikkaa

2 rkl sokeria

2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

2 avomaan kurkkua erittäin ohuina suikaleina

iso kourallinen tuoretta korianteria hienonnettuna

2 broilerin rintafileettä

peukalon kokoinen inkivääri viipaleina

10 sichuaninpippureita

1 tl suolaa

Sichuanin mausteöljyä

0,5 dl rypsiöljyä

2 tähtianista

1 rkl inkivääriä hienonnettuna

1 rkl seesaminsiemeniä

1 tl sichuaninpippureita

1 tl chilihiutaleita
  • Valmista mausteöljy sekoittamalla kaikki ainekset pienessä kattilassa ja lämmittämällä seosta kunnes öljy alkaa sihistä. Anna öljyn jäähtyä.
  • Laita broilerin rintafileet pieneen kattilaan ja peitä kylmällä vedellä. Lisää joukkoon inkivääri viipaleina, 10 sichuaninpippuria ja 1 tl suolaa. Kiehauta ja keitä kanaa pari minuuttia. Ota kattila pois liedeltä ja jätä kana kypsymään liemeen. Revi kypsät fileet haarukkaa ja veistä käyttäen ohuiksi suikaleiksi.
  • Kypsennä nuudelit pakkausohjeiden mukaan. Sekoita keskenään öljy, soijakastike, etiikka, sokeri ja hienonnettu valkosipuli. Lisää tämä seos, revitty kana ja tuore korianteri nuudeleihin ja sekoita. Ripottele salaatin päälle mausteöljy maun mukaan ja koristele kurkkusuikaleilla. 

Kommentit (2)

Seuraa 

Hyvän ruuan valmistaminen on Marian intohimo. Hän kotikokkailee Mama Gastro -blogissa monella tyylillä, terveys ja herkuttelu tasapainossa, innokkaasti ja rennosti uutta kokeillen ja slaavilaisia juuriaan unohtamatta. 

Bloggaajan saan yhteyden tästä.

Teemat

Blogiarkisto

2015