Jos mieheni tilaa pastan, se voi käytännössä tarkoittaa vain kahta vaihtoehtoa, pasta bolognesea tai mausteista pekoni-tomaattipastaa, tosin joskus harvoin voi toiveena yllättäen olla katkarapupasta. Itse kun syön pastaa erittäin harvoin, niin en puutu näihin hyviksi todettuihin vaihtoehtoihin. Tällä kertaa kun en keksinyt mitä kivaa tekisin jääkaapissa olevalle maissille, niin mullistin aika lailla arkeamme, ja valmistin maissi-katkarapupastan leivänmuruilla. 

Vanha murustettu leipä paistettuna maissin ja mausteiden kanssa maistui yllättävänkin hyvälle, mutta kun mies epäili sitä jauhelihaksi, minulle iski pieni pettymys ja epätoivo. Yritän olla keittiössä luova ja monipuolinen ja tuloksena leivänmuruja luullaan jauhelihaksi!


Kaikesta huolimatta, tästä syntyi erittäin herkullinen kesäinen annos. Poikkeuksellisesti minäkin söin pastaa, eikä siitä jäänyt raskasta oloa kuten yleensä. Pitää vaan muistaa, ettei siihen pastaan aina tarvitse lisätä juustoa vaikka se maistuukin hyvältä.


Sitruunainen katkarapu-maissipasta leivänmuruilla

2 maissitähkää

n. 2,5 dl hienonnettua leipää

1,5 punaista chiliä hienonnettuna, siemenet poistettuna

3 valkosipulinkynttä hienonnettuna

n. 20 isoa katkarapua

100 g rucolan lehtiä  

yhden sitruunan raastettu kuori ja mehu

n. 300 g pastaa

oliiviöljyä


  • Keitä pasta pakkauksen ohjeiden mukaan, ja varaa n. 1,5 dl keitinvettä.
  • Leikkaa maissijyvät veitsellä irti tähkästä. Kuumenna isossa pannussa pari ruokalusikallista oliiviöljyä ja lisää maissijyvät. Paista maissi kovalla lämmöllä pari minuuttia, niin että jyvät saavat hieman väriä. Pienennä lämpö, lisää hieman oliiviöljyä, hienonnettua leipä, chili, valkosipulit ja sitruunan raastettu kuori. Mausta suolalla ja pippurilla ja paista muutama minuutti välillä sekoittaen.
  • Lisää pannuun katkaravut ja sekoita. Kaada pannulle kypsä pasta ja varattu keitinvesi. Sekoita hyvin ja tarkista maku. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Sekoita pastaan rucolan lehdet ja tarjoa. 

Kommentit (0)

Seuraa 

Hyvän ruuan valmistaminen on Marian intohimo. Hän kotikokkailee Mama Gastro -blogissa monella tyylillä, terveys ja herkuttelu tasapainossa, innokkaasti ja rennosti uutta kokeillen ja slaavilaisia juuriaan unohtamatta. 

Bloggaajan saan yhteyden tästä.

Teemat

Blogiarkisto

2015