Monessa joulun ajan leivonnaisessa käytetään sokeroituja appelsiinikuoria, ja myönnän, että olen joskus ostanut sellaisia. Nyt voin kuitenkin kertoa, että ne leivontatarvikkeiden hyllystä löytyvät appelsiinikuoret ovat jotain ihan muuta kuin kotona valmistetut. Nämä tuoreet karkit kelpaavat myös vaikka kahvin kanssa tarjottaviksi, varsinkin kun kuorrutat niitä sulaneeseen suklaaseen dippamalla.

Sokeroidut appelsiinikuoret

kolme appelsiinin kuorta

3,5 dl sokeria

1,8 dl vettä

Leikkaa appelsiinikuori ohuiksi suikaleiksi. Siirrä kuoret pieneen kattilaan ja kaada kylmää vettä päälle. Kiehauta ja kaada kattilasta vesi pois. Lisää kattilaan uudestaan kylmää vettä. Vaihda ja kiehauta vesi yhteensä kolme-neljä kertaa.

Sekoita pienessä kattilassa sokeri ja1,8 dl vesi. Kuumenna seos ja keitä pienellä lämmöllä noin 7 minuuttia. Lisää joukkoon appelsiinin kuoret ja keitä pienellä lämmöllä noin tunnin. Älä sekoita seosta keittäessä, ettei se kristallisoidu.

Nosta appelsiinikuoret ritilälle jäähtymään. Säilytä suljetussa rasiassa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (2)

Jael
1/2 | 

Tuollaiset itse tehdyt ovatkin parhaita. En ole itse tehnyt mutta eksäni tekee niitä aina välillä ja minä saan niistä osan;D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Hyvän ruuan valmistaminen on Marian intohimo. Hän kotikokkailee Mama Gastro -blogissa monella tyylillä, terveys ja herkuttelu tasapainossa, innokkaasti ja rennosti uutta kokeillen ja slaavilaisia juuriaan unohtamatta. 

Bloggaajan saan yhteyden tästä.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
Sisältö jatkuu mainoksen alla