Vietettyämme melkein kaksi viikkoa täyden ylläpidon hotellissa kotiin palattua teki mieli hieman keventää ruokavaliota. Mutta koska mieheni on vannoutunut lihansyöjä, ihan kasvislinjalle ei tässä taloudessa helposti pysty siirtymään.


Lihatiskillä miettiessä silmään osuivat hyvännäköiset karitsan entrecôte pihvit joita en aikaisemmin ikinä valmistanut. Viime kesänä kun olin ostamassa lihaa grilliin ja kuvittelin että entrecôte kuin entrecôte sopisi. Ystävällinen lihamestari kuitenkin varoitti, että karitsan entrecôte on siihen liian sitkeä. Nämä sanat ovat saaneet minut jättämään kyseisen lihapalan jatkossakin tiskille. Nyt kuitenkin uskalsin kokeilla tätäkin eikä varmasti jää viimeiseksi kerraksi. Niin kuin monen muunkin sitkeän lihan kanssa tässäkin ratkaisuna on pitkä kypsymisaika. Kolmen tunnin paistoajan jälkeen liha suorastaan sulaa suuhun ja maku on paljon hienostuneempi kuin esimerkiksi potkalla.


Koska ensimmäisiä kotimaisia mansikoitakin piti kokeilla, karitsa sai kaveriksi salaatin klassisella ja hyväksi todetulla mansikka-vuohenjuusto yhdistelmällä. Ja koska mansikka rakastaa balsamicoa, maustoin sillä keitinliemestä helposti valmistettavan kastikkeen. Herkullinen kesäinen annos!

Suussa sulava karitsan entrecôte ja balsamicokastike

4 karitsan entrecôte pihviä (n.700 g )

1,5 dl punaviiniä

n. 4 dl vettä

3 timjamin oksaa

5 persiljan oksaa

3 valkosipulikynttä viipaleina

4 kpl kokonaisia maustepippureita

10 kpl kokonaisia mustapippureita

1 laakerinlehti

1 rkl hunajaa

suolaa ja pippuria

Balsamicokastike

2,5 dl pihvien paistinlientä

2 rkl balsamicoa

2 rkl ruokosokeria

  • Mausta pihvit suolalla ja pippurilla ja laita ne uunivuokaan.
  • Sekoita kaikki muut ainekset kattilassa, mausta suolalla ja kiehauta.  Kaada liemi pihvien päälle, peitä
  • vuoka foliolla ja paistaa 140-asteisessa uunissa n.2,5-3 tuntia välillä kääntäen. Lisää vuokaan tarvittaessa vettä jos lientä haihtuu liikaa.
  • Nosta valmiit pihvit vuoasta ja siivilöi paistinliemi.
  • Kaada 2,5 dl paistinlientä pieneen kasariin ja lisää joukkoon 2 rkl balsamicoa ja 2 rkl ruokosokeria. Keitä lientä hiljalleen noin vartti kunnes se hieman sakenee. Tarkista maku.
  • Sivelee hieman balsamicokastiketta pihveihin ja paista pihvien pinnat kuumalla paistinpannulla tai grillillä.


Mansikka-vuohenjuustosalaatti

n. 150 g rukolaa

0,5 l mansikoita

200 g vuohenjuustoa

  • Pesee rukola ja leikkaa mansikat pienemmiksi, sekoita keskenään.
  • Leikkaa vuohenjuusto n. sentin viipaleiksi ja paista kuumalla pannulla kullanvärisiksi. Aseta juusto salaatin päälle ja pirskota balsamicokastiketta.

Kommentit (2)

Seuraa 

Hyvän ruuan valmistaminen on Marian intohimo. Hän kotikokkailee Mama Gastro -blogissa monella tyylillä, terveys ja herkuttelu tasapainossa, innokkaasti ja rennosti uutta kokeillen ja slaavilaisia juuriaan unohtamatta. 

Bloggaajan saan yhteyden tästä.

Teemat

Blogiarkisto

2015