Tämä on helppo ja suhteellisen nopea versio hapanimelä kana - annoksesta, jota varmasti jokainen on maistanut jossain vaiheessa kiinalaisessa ravintolassa tai työpaikkaruokalassa. Uskallan väittää, että tämä voittaa monet niistä kokeiluista vaikka tässä käytetäänkin maustetta, jota en ole vuosiin omassa keittiössä omistanut, ketsuppia. Tällä kertaa käytin lihana broilerin rintafileettä mutta esimerkiksi porsaskin toimisi varmasti erittäin hyvin. Annosta toki olisi voinut tuunata vaikka millä mausteella mutta onneksi en lähtenyt siihen, mielestäni se oli hyvä just sellaisena, yksinkertaisena.

Sweet-n-Sour kana

4 maustamatonta broilerin fileettä


2 rkl maissijauhoja


2 kananmunaa


4 rengasta tuoretta ananasta


3 rkl ketsuppia


4-5 rkl sokeria


suolaa


öljyä paistamiseen

  • Leikkaa rintafileet ohuiksi suikaleiksi ja mausta ne suolalla. Sekoita kananmunat ja maissijauhot keskenään vatkaten.
  • Lämmitä kuumaksi sen verran öljyä kasarissa, että yksi kerros kanasuikaleita juuri ja juuri peittyy. Paista suikaleet useassa erässä öljyssä kypsiksi ja kauniin värisiksi. Nosta valmiit kanat talouspaperin päälle.

  • Lämmitä iso paistinpannu ja lisää siihen valmiit kanat, ketsuppi, sokeri ja pieniksi paloiksi leikattu ananas. Jos ananaksesta on tullut mehua voit lisätä senkin. Sekoita ja kuumenna kaikki ainekset nopeasti kuumalla pannulla. Tarjoa heti riisin kera.

Kommentit (0)

Seuraa 

Hyvän ruuan valmistaminen on Marian intohimo. Hän kotikokkailee Mama Gastro -blogissa monella tyylillä, terveys ja herkuttelu tasapainossa, innokkaasti ja rennosti uutta kokeillen ja slaavilaisia juuriaan unohtamatta. 

Bloggaajan saan yhteyden tästä.

Teemat

Blogiarkisto

2015