En ole ikinä valmistanut brysselinkaalia, vaikka olenkin monesti sellaista syönyt ja pidän yleensäkin kaalista kuin kaalista. Nyt kun sitä on ilmestynyt kauppoihin, etsin vinkkejä aiheesta netistä ja muokkailin ideoista talvisen makean version. Vaahterasiirapin ja etiikan suhdetta voi ehkä vielä vähän hioa maun mukaan, mutta minulle maistui näinkin. Pähkinät ovat aivan ehdoton juttu tässä. Koristelin annosta myös granaattiomenan siemenillä kun kerran sellaisia löytyi kaapista ja nekin piristivät annosta kummasti.
 
500 gr. brysselin kaalia
1 pieni punasipuli

1 dl pekaanipähkinöitä

3 rkl vaahterasiirappia

3 tl valkoviinietiikkaa

suolaa ja mustapippuria

kourallinen granaattiomenan siemeniä
  • Paahda pähkinöitä hieman pannulla ja hienonna
  • Leikkaa sipuli lohkoiksi ja sekoita kaalin kanssa paistovuossa.
  • Mausta suolalla ja pippurilla. Paistaa 220 asteisessa uunissa n. 25 minuuttia.
  • Sekoita vaahterasiirappi, etikka ja pähkinät kaaliin ja jatkaa paistamista vielä 5 minuuttia.
  • Koristele granaattiomenan siemenillä.
 
 

Kommentit (2)

Mmm, hyvältä kuulostaa! Vihreät ruuskukaalit ja purppuraiset granaattiomenan siemenet paitsi maistuvat niin myös näyttävät hyvältä yhdessä :)

Kiitos Maikki! Granaattiomenan simenet saavat kaiken näyttämään hyvältä:) Katsoin äsken sun blogia ja nyt on pakko kokeilla sieltä vaikka mitä reseptejä! Kaikki näyttää ja kuulostaa tosi herkulliselta!

Seuraa 

Hyvän ruuan valmistaminen on Marian intohimo. Hän kotikokkailee Mama Gastro -blogissa monella tyylillä, terveys ja herkuttelu tasapainossa, innokkaasti ja rennosti uutta kokeillen ja slaavilaisia juuriaan unohtamatta. 

Bloggaajan saan yhteyden tästä.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2015