En ole ikinä pitänyt viskin mausta enkä edes sen tuoksusta. Mutta tänään sain siitä uuden ystävän keittiössä. Älkää ymmärtäkö väärin. Keitin viskistä ja vaahterasiirapista kastikkeen, jossa paistoin broilerin siipiä. Voi kun niistä tuli herkullisia! Tahmeat, makeat, viskin aromin saaneet ja kauniin ruskeiksi paistetut. Sormiruokaa parhaimmillaan.  

Reseptin alkuperäinen versio löytyy Simply recepies – sivustolla.

Tahmeat viski – kanasiivet
1 kg broilerin siipeä

1 rkl voita


2 rkl raastettua hienoksi sipulia


1,2 dl viskiä


2 dl vaahterasiirappia


2 rkl tomaattisosetta


2 tuoreen rosmariinin oksaa (tai 1 tl kuivattua)


¼ tl suolaa


¼ tl mustapippuria

  • Sulata voi pienessä kattilassa. Lisää siihen sipuli ja paista noin kolme minuuttia keskilämmöllä.
  • Lisää tomaattisose ja paista minuutin verran. Lisää muut aineet ja keittää viisi minuuttia miedolla lämmöllä.
  • Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Laita siivet kulhoon ja kaada sekaan puolet whisky-kastikkeesta. Keitä loput kastikkeesta miedolla lämmöllä vartti kunnes sitä tulee hieman venyvä ja siirappimainen.

  • Sekoita hyvin siivet ja niihin kaadettu kastike ja asettele ne leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 20 minuuttia, jonka jälkeen käännä siivet ja paista vielä 15 minuuttia.

  • Laita valmiit siivet kulhoon ja kaada jäljellä oleva siirappimainen kastike sekaan. Sekoita hyvin.

Kommentit (6)

Seuraa 

Hyvän ruuan valmistaminen on Marian intohimo. Hän kotikokkailee Mama Gastro -blogissa monella tyylillä, terveys ja herkuttelu tasapainossa, innokkaasti ja rennosti uutta kokeillen ja slaavilaisia juuriaan unohtamatta. 

Bloggaajan saan yhteyden tästä.

Teemat

Blogiarkisto

2015