Viime viikolla muikkuja näytti olevan jokaisen kaupan kalatiskillä, joten en voinut olla sortumatta niihin. Vaikka syön niitä erittäin harvoin, lähinnä sen takia kun muut perheenjäsenet eivät niistä välitä, ovat ne tietyissä tilanteissa ja sopivissa määrissä aikamoinen herkku. Ja tietenkin niiden pitää olla paistettuja. Perinteinen annos sai tällä kertaa hieman särmää espanjalaisista vivahteista. Valkosipulia, savustettua paprikaa, annos sopisi vaikka Välimeren ruokakojun listalle. Tai nyt yllättäen kesäiseen Helsinkiin. Jos muikuissa ei ole tarpeeksi makua, dippaa ne aiolityyppiseen kastikkeeseen. Varmasti maistuu! 

Välimerelliset paistetut muikut

500 g perattuja muikkuja

1,5 dl pankojauhoja

1,5 dl vehnäjauhoja

2 tl makeata savustettua paprikaa

1 tl jauhettua juustokuminaa

0,5 tl cayennepippuria

1-2 kananmunaa kevyesti vatkattuna + 2 tl vettä

suolaa

öljyä paistamiseen

1,5 dl majoneesia

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

1 rkl sitruunanmehua

1 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna

 1 sitruuna lohkoina tarjoiluun
  • Yhdistä jauhot, paprika, juustokumina ja cayennepippuri ja hienonna tehosekoittimessa. Kaada seos laakeaan astiaan.
  • Vatkaa toisessa astiassa kananmuna ja vesi.
  • Kuumenna noin 2 cm öljyä paksupohjaisessa kasarissa. Mausta muikut suolalla ja pyörittele niitä ensin kananmunaseoksessa ja sitten jauhoissa. Paista muikut erissä kuumassa öljyssä n. 2-3 minuuttia kauniin kullanvärisiksi.
  • Sekoita keskenään majoneesi, valkosipuli, sitruunanmehu ja korianteri. Tarkista kastikkeen maku.
  • Tarjoa muikut majoneesikastikkeen ja sitruunalohko kera. 

Kommentit (6)

Näyttää kiinnostavalta! Savolaisena minulla on vahvat suomalaiset muikkuperinteet, mutta olen tehnyt muikkuja vietnamilaisittainkin!

Seuraa 

Hyvän ruuan valmistaminen on Marian intohimo. Hän kotikokkailee Mama Gastro -blogissa monella tyylillä, terveys ja herkuttelu tasapainossa, innokkaasti ja rennosti uutta kokeillen ja slaavilaisia juuriaan unohtamatta. 

Bloggaajan saan yhteyden tästä.

Teemat

Blogiarkisto

2015