Idea tähän salaattiin syntyi kun pähkäilin minkä kuvan laittaisin Instagramiin liittyen ns. värihaasteeseen, johon lähdin toisen bloggarin pyynnöstä. Haasteen tarkoituksena on laittaa viitenä päivänä kuva, jonka pääosassa on joku tietty väri. Nämä haasteet ovat hauskoja mutta minä olen sen verran laiska, että usein innostukseni loppuu puolessa välissä, muka ajan puutteesta johtuen. Tällä kertaa sain tämän haasteen meidän Thaimaan loman viimeisinä päivinä ja varmasti ymmärrätte minua, että kun eilen laskeuduimme lentokentälle, ainoa väri mielessäni oli harmaa. Joka ei hirveästi inspiroi varsinkaan keittiössä. Joten halusin tällä kertaa lautaselleni ja kuvaan jotain raikasta ja vihreätä. Ruoan piti olla myös erittäin helppoa, koska alle kaksivuotiaan pitäminen sylissä 11 tuntia aiheutti lieviä kokovartalokramppeja. Rakastan thaimaalaista ruokaa, mutta kahden viikon jälkeen teki mieli jotain maulta paljon yksinkertaisempaa.  Näin syntyi värihaasteeseen sopiva väriltään täysin vihreä salaatti.



Vihreä salaatti yrttikuorrutetulla vuohenjuustolla (2:lle tai 4:lle lisukkeena)


2 dl pankojauhoja

½ dl tuoreita yrttejä hienonnettuna (käytin basilikaa ja lehtipersiljaa)

200 g vuohenjuustoa

1 kananmuna

n. 200 g salaattilehtien sekoitusta

n. 20 kpl vihreitä papuja

1 avokado ohuina viipaleina

n. 30 kpl vihreitä viinirypäleitä puolitettuna

öljyä juuston paistamiseen

  • Sekoita yrtit ja pankojauhot, ja sekoita ne tasaiseksi jauhoksi esim. sauvasekoittimella. Kaada jauhot lautaselle.
  • Leikkaa juusto n. 1 cm viipaleiksi. Vatkaa hieman kananmunaa pienessä astiassa.
  • Kastele juustokiekot ensin kananmunaan ja sitten pyöritä ne yrttijauhoissa. Tämän jälkeen voit jättää juuston jääkaappiin odottamaan.
  • Keitä vihreät pavut kiehuvassa vedessä noin 4-5 minuuttia, jonka jälkeen jäähdytä ne jääkylmässä vedessä. 
  • Sekoita salaatinkulhossa salaatinlehdet, pavut, avokado, ja rypäleet. Mausta maun mukaan vinaigrette kastikkeella.
  • Lämmitä hieman öljyä pannulla ja paista juustokiekot molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Annostele juusto salaatin päälle.                                    

Vinaigrette kastike


0,75 dl oliiviöljyä

0,4 dl punaviinietiikkaa

1 tl Dijon sinappia

1 pieni valkosipuli hienonnettuna

suolaa ja pippuria

ripaus sokeria

  • Sekoita kaikki ainekset keskenään.  Voit käytä apuna pientä suljettavaa tölkkiä, jossa on helppo sekoita kastike ravistamalla ja säilytä käyttämätön kastike jääkaapissa. 

Kommentit (2)

Ihana salaatti:) Ja vuohenjuusto on aina niin hyvää salaateissa.Pitää joskus kokeilla tuota panko-kuorrutetta,vaikka en kauheasti rakastakaan paneroituja juttuja.

Kiitos Jael;) Itsekin yleensä paistan vuohenjuuston pannulla sellaisenään, muttä tämä ei huono vaihtoehto silloin tällöin))

Seuraa 

Hyvän ruuan valmistaminen on Marian intohimo. Hän kotikokkailee Mama Gastro -blogissa monella tyylillä, terveys ja herkuttelu tasapainossa, innokkaasti ja rennosti uutta kokeillen ja slaavilaisia juuriaan unohtamatta. 

Bloggaajan saan yhteyden tästä.

Teemat

Blogiarkisto

2015