Pyrin mahdollisuuksien mukaan suosimaan sesonkivihanneksia ellei nyt ihan välttämättä pidä saada jotain muuta, kuten tomaatteja keskellä talvea. Nytkin löysin kaupasta pussillisen vihreitä papuja. Oletan, että ne ovat nyt sesongissa kun niitä on jokaisen kaupan hyllyllä. Koska halusin saada muutkin tässä talossa syömään niitä (minulle ne kelpaisivat ihan vaan keitettynäkin), niin valmistuksessa piti käyttää vähän mielikuvitustakin. Puoli kiloa olisi minulle ehkä liikaakin.

Muistin, että näin joskus reseptin vihreistä pavuista pistaasipähkinä-pestolla, ja ikkunalaudalla sopivasti odotti jo aika väsynyt basilikaruukku. Piilotan aika usein vihanneksia pähkinöiden alle, se on meillä aika varma kikka. Pavut olivat meillä lihan lisukkeena ja saivat paljon kehuja. Niitä kuulemma voi tehdä jatkossakin! Valmistuksessa ainoa kriittinen hetki on papujen keittäminen, niiden on oltava al dente rapeita. 

 

 

 

500 g vihreitä papuja

1 tl suolaa


Pistaasipähkinä-pesto

 

 

3 rkl pistaasipähkinöitä

3 rkl raastettua parmesaania


3 rkl oliiviöljyä


iso kourallinen basilikalehtiä


½ valkosipulikynttä


suolaa

 

  • Sekoita kaikki pesto ainekset tehosekoittimella.

  • Keitä pavut suolatussa vedessä. Tarkista kypsyys jo viiden minuutin päästä.

  • Varaa hieman keitinvettä ja lisää se pestoon jos se on liian paksua.

  • Sekoita pavut ja pesto keskenään.

 

Kommentit (2)

Anonyymi

Kiva idea! mutta onko joku syy miksi vedessä pitää olla suolaa ja onko viisi minuuttia tarkka aika?

Hei!

Suola on makuasia ja sen voi hyvinkin jättää pois. Mielestäni pieni määrä suolaa tuo vihanneksen oman maun paremmin esiin. Suosittelen, että löydät itsellesi sopivan keittoajan maistamalla viiden minuutin jälkeen. Itse tykkään vihreistä pavuista vähän rapsakkampina.

Seuraa 

Hyvän ruuan valmistaminen on Marian intohimo. Hän kotikokkailee Mama Gastro -blogissa monella tyylillä, terveys ja herkuttelu tasapainossa, innokkaasti ja rennosti uutta kokeillen ja slaavilaisia juuriaan unohtamatta. 

Bloggaajan saan yhteyden tästä.

Teemat

Blogiarkisto

2015