Kaikenlaisia aasialaisia kanavartaita olen ehtinyt tehdä mutta japanilaista yakitori-versiota en vielä muistaakseni ole kokeillut. Tämän reseptin otin talteen syyskuun Mondo-lehdestä ja sen takana on ravintola Umeshun keittiöpäällikkö Toni Munde. Kyseessä on siis japanilainen yleinen katuruoka, joka varmasti maistuisi paremmalta grillissä tehtynä. Tällä kertaa joudumme valitettavasti tyytymään pannulla paistettuihin kanoihin ja munakoisosta tehtyyn kasvisversioon. Ihme, ettei palohälytin soinut, sen verran käryistä touhu oli. Mutta lopputuloksena oli mehukkaat ja maukkaat vartaat. Lisäsin alkuperäiseen reseptiin hieman maissijauhoja, jotta kastike olisi hieman sakeampaa ja tarttuisi paremmin lihaan.
 


Yakitori
500 g broilerin paistileikkeitä tai rintaa n. 2x2 cm kuutioksi leikattuna
10 – 12 varrastikkua liottuna vedessä

(1 munakoiso kuutioina, suolaa)

1 punainen chili hienonnettuna

2 valkosipulikynttä hienonnettuna

pieni pala inkivääriä hienonnettuna

1 dl soijaa

1 dl miriniä

1 dl ruokosokeria

1 dl vettä

0,5 dl riisiviinietikkaa

2 tl maissijauhoja sekoitettuna tilkkaan vettä


  • Sekoita kaikki muut kastikeainekset paitsi maissijauhot kattilassa ja keitä miedolla lämmöllä kunnes kastike on tiivistynyt noin puoleen. Lisää maissijauhot ja keitä hieman kunnes kastike on saostunut.

  • Sekoita puolet kastikkeesta broilerin sekaan ja anna marinoitua jääkaapissa mielellään yön yli.

  • Pujota lihat varrastikkuihin ja paista pannulla tai grillissä. Valele vartaita kastikkeella joka ei ollut marinadissa koko kypsennyksen ajan ja kääntele vartaita parin minuutin välein.

  • Jos teet kasvisversion munakoisoista, leikkaa munakoisot kuutioiksi ja ripottele niiden päälle suolaa. Pyyhkäise puolen tunnin päästä ylimääräiset nesteet pois pinnoilta. Marinoi ja paistaa vihannekset samalla lailla kuin broilerit.


 

Kommentit (5)

Samoin täällä. Oli pakko tehdä nyt pari joulujuttua kun kalenteri huutaa jo (ja huomenna piti tulla vieraita
:(( ) Vaikka meillä on muutenkin yleensä ei niin perinteinen joulupöytä, luulen että tänä vuonna poikkeamme vielä enemmän kaavasta.

Ihme tyyppejä nuo vieraat,mikä niissä on vikana?! ;) Meillä ei tehdä jouluruokia ollenkaan tänä vuonna, maistuvat sitten ensi vuonna taas paremmilta. Silti on jo vähän ähky.

Seuraa 

Hyvän ruuan valmistaminen on Marian intohimo. Hän kotikokkailee Mama Gastro -blogissa monella tyylillä, terveys ja herkuttelu tasapainossa, innokkaasti ja rennosti uutta kokeillen ja slaavilaisia juuriaan unohtamatta. 

Bloggaajan saan yhteyden tästä.

Teemat

Blogiarkisto

2015