Jos katso ruokablogeja niin flank steak eli kuvepaisti on ollut tämä kesän hittiliha. Ei ihme, sopiihan se loistavasti grillissä paistettavaksi. Maukas liha, jossa on just sopivasti rasvaisuutta, helppo valmistaa kokonaisena ja hintakin yleensä kohdalla. Meilläkin on harjoiteltu sen valmistamista jo pidempään ja onnistuuhan se hienosti myös pannulla ja uunissa paistettuna. Hyvä lihahan ei kummoisia lisukkeita kaipaa mutta tällä kertaa valmistin maissisalsan ja koska halusin hieman jotain hapanta, spontaanisti valmistuivat myös marinoidut paprikat. Enempää ei tämä ateria olisi kaivannutkaan. Raikkaat, tuoreet ja kesäiset maut.

Yrttimarinoitu flank steak (n. 4:lle)

 n. 800 g kuvepaistia
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

2 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna

1 rkl korianteria hienonnettuna

1 tl oregano lehtiä

1 kevätsipulin varsi hienonnettuna

n. 2 rkl oliiviöljyä

2 tl sherry- tai punaviinietiikkaa

2 rkl sitruunanmehua

suolaa ja pippuria

  • Yhdistä kaikki muut ainekset paitsi liha ja hienonna ne tehosekoittimessa tahnaksi.
  • Levitä marinaditahna lihaan ja anna marinoitua vähintään 3 tuntia tai yön yli.
  • Ota liha ajoissa huoneenlämpöön. Pyyhi lihasta hieman yrttejä pois. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Paista liha kuumalla pannulla tai grillillä n. 3-5 minuuttia per puoli. Anna kypsän lihan vetäytyä folion alla.
  • Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa marinoidun paprikan ja maissisalsan kanssa.

Marinoidut paahdetut paprikat

2 punaista paprikaa

2 tomaattia

0,5 punaista chiliä hienonnettuna siemenet poistettuna

1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

1 rkl oliiviöljyä

1 rkl sherry- tai punaviinietiikkaa

suolaa ja pippuria

  • Paahda paprika ja tomaatit uunissa grillivastuksen alla kunnes paprikat ovat melkein kokonaan mustia.
  • Ota vihannekset pois uunista, peitä paprikat kelmulla ja anna seisoa hieman. Kuori paahdetut tomaatit ja paprikat.
  • Viipaloi tomaatit ja paprikat kulhoon ja mausta chilillä, valkosipulilla, oliiviöljyllä, etiikalla, suolalla ja pippurilla. Tarkista maku.  Anna maustua hieman.

Maissisalsa

 2 tomaattia siemenet poistettuna ja kuutioituna
2 avomaan kurkkua kuorittuna, siemenet poistettuna ja kuutioituna

1 esikypsytetty maissitähkä

puolikas punasipulia hienonnettuna

1 avokado kuutioituna

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

2 rkl limenmehua

iso kourallinen tuoretta korianteria hienonnettuna

0,5 tl savustettua paprikaa

n. 3 rkl oliiviöljyä

suolaa ja pippuria

  • Grillaa tai paista pannulla maissi. Leikkaa maissijyvät tähkästä.
  • Sekoita kulhossa maissi, tomaatti- ja kurkkukuutiot, sipuli, avokado, valkosipuli, limenmehu, korianteri, savustettu paprika öljy, suola ja pippuri. Tarkista maku. 

Kommentit (2)

Ei voi olla todellista taas tämä ruokatelepatia! Me tehtiin eilen retki läheisen pihvikarjatilan tehtaanmyymälään ja grillattiin entrecotet maissi-papusalaatin kera :D Myös kuvepaistia ostin, mutta se meni vielä pakkaseen (vaikka olisi ollut minun ykkösvalintani grilliin jo eilen).

Seuraa 

Hyvän ruuan valmistaminen on Marian intohimo. Hän kotikokkailee Mama Gastro -blogissa monella tyylillä, terveys ja herkuttelu tasapainossa, innokkaasti ja rennosti uutta kokeillen ja slaavilaisia juuriaan unohtamatta. 

Bloggaajan saan yhteyden tästä.

Teemat

Blogiarkisto

2015