Hetkiä ja muistoja pohjoisen talvesta: Tammikuun pakkanen paukkui nurkissa öisin. Auringon noustessa aamupäivällä, lumoava  väriloisto taivaalla vangitsi katsojan kauneudellaan. Päivänvaloa oli vain muutama tunti.

Tykkylumen painon alla olevat kynttiläkuuset olivat kauniita. Auringon säteet loivat hangille ja puiden oksille kimaltavia timanttihileitä. Varjot olivat pitkiä ja kirkkaita lumessa. Lapissa oli satumaisen kaunista. 

Hetkiä kevään korvalla: Lumi suli jo maaliskuun alkupäivinä kotinurkilla Etelä-Suomessa. Aurinko lämmitti ja antoi kaivattua valoa pimeän talven jälkeen. Kevät tuli aikaisin. Tuntui ihanalta.

Puiden oksilla lehtien silmut aukesivat hiirenkorvalle. Orastavan lehtivihreän tuoksun saattoi aavistaa lämpimillä paikoilla. Tuli takatalvi, tosin ilman lunta, ja  piti otteessaan muutamia viikkoja. Toukokuun loppupuolella sää lämpeni jälleen.

Maasta nousi sinnikkäitä vihreitä kasvustoja. Ensimmäisten kukkien nuput olivat puhkeamassa. Jännitti, mikä kukka näyttäytyy ensimmäisenä luonnossa. Leskenlehden voimakkaan keltainen väri valloitti ojanpenkalla ruskeiden lehtien lomasta.

Parhaita hetkiä kesästä: Aurinko paistoi ja oli lämmin päivä, kun mummun Rakas syntyi. Tämä pieni ihme on mullistanut suuresti elämääni. Kuinka ihanalle pieni vauva tuoksuu. Kuinka syvälle hänen viisaat silmänsä pureutuvat. Kuinka suuri ihmeiden ihme hän on.

Kesäisin on mahtava viettää yhteistä aikaa rakkaiden läheisten kanssa - niin viime kesänäkin. Isossa joukossa on myös paljon voimaa, sillä kesäpaikan maalausurakka eteni reippaasti talkoovoimin. Säätilakin suosi talkoiden tekemistä.

Syksyn hetkiä: Kaunis, lämmin ja pitkä syksy oli säiden puolesta mahtava. Saimme marjoilla täytettyä pakastimet talven varalle. Luonnossa oli kukkia vielä marraskuulla. Kameran kanssa oli mahtava kulkea erilaisissa syyssäissä.

Syksyn aikana minä myös opiskelin. Verkkokurssit muun muassa luovat loistavia mahdollisuuksia oppia uusia asioita. Esimerkiksi Kodin Kuvalehden järjestämä ensimmäinen blogikurssi oli todella antoisa kurssi. Kaamosaika on mennyt huomaamatta.

Vain pari päivä tätä vuotta jäljellä. Voin rehellisesti sanoa, että tämä on ollut paras vuosi ikinä. Kiitos tästä vuodesta! 

 

Ihania vuoden viimeisiä päiviä! 

Kommentit (0)

Seuraa 

Marjan Hetkiä on blogi itsensä etsimisestä, löytämisestä ja kehittämisestä suhteessa itseen ja ympärillä olevaan elämään. Taustalla on valtavasti elämänmakuisia kokemuksia ja kova sisäinen innostus edelleen löytää hyvän elämän siemeniä.

Olen Marja, työelämästä valmistunut ja rakkaan pienokaisen mummu. Elän nyt elämäni parasta aikaa: voin rauhassa pysähtyä hetkeen ja nauttia kaikesta elämän tarjoamasta läsnäolevasta upeasta.

Blogin kirjoittamisen olen aloittanut vuoden 2015 alussa pitkän harkinnan jälkeen. Minulla oli voimakas sisäinen halu jakaa kanssakulkijoille omia ajatuksia, oivalluksia, kokemuksia ja tunnelmakuvia valokuvien kera. Kirjoittaminen on minulle mieluinen tapa jäsentää asioita.

Kun minä kirjoitan vain itsestäni, niin olisi ihana kuulla, mitä sinä ajattelet kirjoittamistani asioista. Kommentin voit jättää alla olevaan kommenttiboxiin. Jos haluat ottaa minuun henkilökohtaisesti yhteyttä, niin sähköpostiosoitteeni on: 

marjanhetkia@gmail.com

http://www.facebook.com/marjanhetki

 

Aikaisemmat blogikirjoitukset löydät täältä:

http://www.aamunkajo1.blogspot.fi

 

Teemat

Blogiarkisto

2016