Täytyy tietää, milloin jokin vaihe on tullut päätökseen. Ajanjakso on ohi, ovi suljetaan, yksi luku elämästä on takanapäin - ei ole tärkeää mitään nimeä käyttää, vaan tärkeää on jättää menneisyyteen ne elämän hetket, jotka ovat jo kuluneet ohi. Ei voi palata ajassa taaksepäin ja saattaa kaikkea ennalleen. 

- Paolo Coelho -

Mennyt on mennyttä eikä sitä saa millään takaisin, se on totta, kuten Coelho sanoo. Mutta, entäpä jos menneisyyteen on jäänyt itselle selvittämättömiä asioita? Entäpä jos on suorastaan sisäinen pakko ryhtyä käymään asioita läpi, että voi hyväksyä tapahtuneet ja antaa itselleen anteeksi?

Minä olen tällaisessa tilanteessa juuri nyt. Menneisyydestä on noussut asioita, joita en silloin ajallaan kyennyt käymään läpi. Silloin ei ollut voimia ryhtyä asioita käsittelemään. Olen sysännyt ne syrjään ja täyttänyt sieluani kauniimmilla asioilla. Näin elämän pitikin mennä.

Nyt, vuosien jälkeen, minulla on voimia ryhtyä tähän prosessiin. Olen löytänyt siihen myös hyvän välineen. Osallistuin loppusyksystä intuitiivisen kirjoittamisen verkkokurssille. Tämä metodi on uskomaton: sisältäni löytyi asioita, joita en ollut aikoihin ajatellut. Silloin pääsin hyvään vauhtiin.

Ilmoittauduin nyt vastaavanlaiselle kurssille. Tällä kurssilla sisällöt ovat hieman erilaiset kuin syksyisellä. Kirjoitin eilen ennakkotehtävää ja sen yhteydessä nousi pintaan nämä menneisyyteeni jättämät asiat. Nyt odotan innolla varsinaisen verkkokurssin alkua, että pääsen kirjoittamalla puhdistamaan tämän taakan itsestäni pois.

Intuitiivisessa kirjoittamisessa kirjoittaja purkaa ajatuksiaan paperille. Mielellään kirjoitetaan käsin, jotta teksti pääsee virtaamaan vapaasti. Olen huomannut, että juuri tällainen käsin kirjoittaminen on minulle parasta, sillä se todella avaa tämän virtauksen - tekstiä tulee jostakin syvältä.

Tämän kurssin nimi on Written selfie - kaunein tarina itsestä http://www.kirjoittamishaaste.fi/written-selfie.html. Kurssia vetää suurella ammattitaidolla Katri Syvärinen, joka on mm. NLP-kouluttaja ja henkisen hyvinvoinnin valmentaja. Onko sinulle tuttua intuitiivinen kirjoittaminen?

Ihanaa päivää!

Kommentit (2)

Riitta k

Marja, jotain aivan mahtavaa lukea tuo sinun viesti. Harva meistä "uskaltaa" sukeltaa elämän solmukohtiin, varsinkaan niihin oikeisiin. Käyn tutustumassa tuohon vinkkiisi. Terveiset Kajaanista kummipojan pojan 3-vuotissynttäreiltä

Marjan Hetkiä
Liittynyt17.10.2015

Kiitos ihana Riitta terveisistä ja kannustavasta kommentistasi! Elämän solmukohtien pohdinta on minustakin tärkeää. Elämä on niin monimuotoista ja kaikki me olemme inhimillisiä olentoja. Elämä ei todellakaan kohtele meitä aina silkkihansikkain. Minä olen kirjoittamisesta löytänyt itselleni keinon solmukohtieni purkamiseen. Olisi todella ihana, jos jonkin muunkin elämää kirjoittaminen selkiyttäisi. Hyvää viikonloppua!

Seuraa 

Marjan Hetkiä on blogi itsensä etsimisestä, löytämisestä ja kehittämisestä suhteessa itseen ja ympärillä olevaan elämään. Taustalla on valtavasti elämänmakuisia kokemuksia ja kova sisäinen innostus edelleen löytää hyvän elämän siemeniä.

Olen Marja, työelämästä valmistunut ja rakkaan pienokaisen mummu. Elän nyt elämäni parasta aikaa: voin rauhassa pysähtyä hetkeen ja nauttia kaikesta elämän tarjoamasta läsnäolevasta upeasta.

Blogin kirjoittamisen olen aloittanut vuoden 2015 alussa pitkän harkinnan jälkeen. Minulla oli voimakas sisäinen halu jakaa kanssakulkijoille omia ajatuksia, oivalluksia, kokemuksia ja tunnelmakuvia valokuvien kera. Kirjoittaminen on minulle mieluinen tapa jäsentää asioita.

Kun minä kirjoitan vain itsestäni, niin olisi ihana kuulla, mitä sinä ajattelet kirjoittamistani asioista. Kommentin voit jättää alla olevaan kommenttiboxiin. Jos haluat ottaa minuun henkilökohtaisesti yhteyttä, niin sähköpostiosoitteeni on: 

marjanhetkia@gmail.com

http://www.facebook.com/marjanhetki

 

Aikaisemmat blogikirjoitukset löydät täältä:

http://www.aamunkajo1.blogspot.fi

 

Teemat

Blogiarkisto

2016