Istuin maton päällä keskellä olohuoneen lattiaa. Taustalla soi tunnelmallinen blues-musiikki. Sisälläni on ihanan kihelmöivä fiilis. Jotain mullistavaa on tapahtumassa.  

Olen odottanut tätä hetkeä useamman kuukauden ajan. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty - näinhän sanotaan. Nyt on oikea hetki ja aika ryhtyä suunnittelusta käytännön toimeen.

Olen harrastanut intuitiivista kirjoittamista ja nyt siirryn ihan toisenlaiselle aihealueelle toimimaan intuitiivisesti. Tämä tuntui uskomattomalta, mutta totta se on, intuitiivisesti voi myös järjestellä kaappeja. Kuulostaa ihanalta.

Joka tuutista annetaan se seitsemän tai kymmenen erilaista ohjetta komeroiden siivoamiseen. "Konmaritus" on levinnyt maailmaanlaajuisesti yhtenä siivoamisen, tavaroiden karsimisen ja kaappien järjestelemisen oppaana.

Japanilaisen Mari Kondon kirja KonMari on ainakin minut pannut ajattelemaan aivan toisella tavalla tavarapaljouden karsimista ja tavaroiden järjestelemistä. Periaate tässä metodissa on, että pysähdymme jokaisen tavaran tai vaatekappaleen kohdalla ja tunnustelemme, millaisen fiiliksen se antaa. Me siis valitsemme intuitiivisesti sisältämme käsin, mitkä tavarat tuottavat meille iloa.

Minä aloitin eilen tämän intuitiivisen fiilistelyn. Laitoin tunnelmaan sopivaa musiikkia taustalle ja viritin mieleni korkealle energiataajuudelle. Minulla oli suorastaan helpottunut olo, että lopultakin saan siivousprojektin aloitettua. Ensimmäiseksi valikoitui käsittelyyn sukka- ja alusvaatelaatikot. 

Kuinka kukaan tarvitsee tällaista määrää sukkia - en minä ainakaan. Eikä sekasotkusta ikinä löydä mitään, joten siksi tulee ostettua aina uusia sukkia ja sukkahousuja. 

Aloitin siitä, että kumosin olohuoneen matolle kaikki sukkalaatikkoni. Valitsin tästä röykkiöstä iloa tuottavat yksilöt säilöttäväksi takaisin kaappiin. Loput menivät jätesäkkiin tai kirpputorisäkkiin.

Seuraavaksi tuli tenkkapoo, että mihin laitan ilolla valitsemani sukat. En ollut varautunut säilytyskoreihin. Löysin vaatekaapin kätköistä ison kassillisen kaupoista saatuja kauniita paperikasseja. Oivalsin, että voin uusiokäyttää ne sukkien järjestelemiseen.

Ihan loistava ekologinen kierrätystapa - eikä maksanut mitään. Sain kasseista loistavia säilytyskoreja. Leikkasin kasseista hihnat ja taitoin reunat sisäpuolelle joko yhteen tai kahteen taitoskerrokseen, riippuen kassin korkeudesta.

Nyt katselen mielelläni ja suurella ilolla järjestyksessä olevia vaateyksilöitä persoonallisissa koreissaan. Päivä meni yhden kaapin järjestelyssä, mutta ei se mitään. Parasta on loistavalla fiiliksellä tehty työ ja läsnäolo jokaisen vaateyksilön kohdalla.

Nyt on ihana avata tämä kaappi. Hyvä mieli tekemisestä kulkee mukanani varmaan joka kerta kun avaan komeron oven. Tätä on ilo katsella. Uskon, että tästä eteen päin sukat ja alusvaatteet pysyvät järjestyksessä. Minun ei myöskään tarvitse ostaa mitään vähään aikaan, koska kaikkea on riittävästi.

Olen niin iloinen saavutuksestani. Tällä samalla idealla - konmarituksella - aion käydä kaikki kaapit läpi. Huomaan myös, että tämä on yksi mieltä puhdistava metodi. Suosittelen tutustumaan!

Aurinkoista pyhäpäivää!

Kommentit (6)

Vierailija

Hyvä idea tuo paperipussihommeli. Joku päivä teen tuon saman, tänään pesen ikkunoita.

Marjan Hetkiä, Marja

Hyvää ikkunoiden pesupäivää! Meillä ne vielä odottavat pesua. Noita kauniita paperikasseja ei raski laittaa menemään. Kun käyttää uudessa tarkoituksessa, tekee suorastaan ekoteon.

Arja - Kodin Kuvalehti
Liittynyt12.8.2014

Kiitos Marjan hetkiä, tästä kivasta postauksesta. Olen muuten joskus käyttänyt tuota ihan samaa konstia, eli nätistä paperikassista saa tosiaan kaappiin hyvän tilanjakajan ja säilytyspaikan. Jaan postauksesi KK:n Facessa, jotta muutkin saavat nähdä kivat kuvasi ja hyvän vinkkisi!

Marjan Hetkiä
Liittynyt17.10.2015

Kaunis kiitos Arja mukavasta kommentistasi ja postauksen jakamisesta! Paperikassikorit sain myös vetohyllyihin napakasti istutettua. Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

-päivi-

Hieno idea!

Nyt sitten kaapin siivoukseen, ikkunat jo aamupäivällä pesin ja siivosin, niin nyt joutaa kaappinsa siivoamaan, kun tuota energiaa nyt tuntuu olevan.

Paperikasseja on yksi iso kassillinen, kun tosiaankin niitä ei raaski laittaa ihan mihin tahansa, eikä varsinkaan roskiin.

-päivi-

Marjan Hetkiä
Liittynyt17.10.2015

Kaunis kiitos Päivi mukavasta kommentistasi! Minä olen tosi iloinen noiden paperikassien uusiokäytöstä. Näin kassit tulivat hyvään käyttöön, koska ei niitä todella raski menemään laittaa. Tsemppiä sinulle siivoushommiin! Minullakin projekti jatkuu. Tänään sain lajiteltua kengät, laukut ja vyöt. Näiden säilytykseen tarvitsin vähän tukevampia koreja. Onneksi löytyi omista varastoista. Mukavaa viikon jatkoa! /p>

Seuraa 

Marjan Hetkiä on blogi itsensä etsimisestä, löytämisestä ja kehittämisestä suhteessa itseen ja ympärillä olevaan elämään. Taustalla on valtavasti elämänmakuisia kokemuksia ja kova sisäinen innostus edelleen löytää hyvän elämän siemeniä.

Olen Marja, työelämästä valmistunut ja rakkaan pienokaisen mummu. Elän nyt elämäni parasta aikaa: voin rauhassa pysähtyä hetkeen ja nauttia kaikesta elämän tarjoamasta läsnäolevasta upeasta.

Blogin kirjoittamisen olen aloittanut vuoden 2015 alussa pitkän harkinnan jälkeen. Minulla oli voimakas sisäinen halu jakaa kanssakulkijoille omia ajatuksia, oivalluksia, kokemuksia ja tunnelmakuvia valokuvien kera. Kirjoittaminen on minulle mieluinen tapa jäsentää asioita.

Kun minä kirjoitan vain itsestäni, niin olisi ihana kuulla, mitä sinä ajattelet kirjoittamistani asioista. Kommentin voit jättää alla olevaan kommenttiboxiin. Jos haluat ottaa minuun henkilökohtaisesti yhteyttä, niin sähköpostiosoitteeni on: 

marjanhetkia@gmail.com

http://www.facebook.com/marjanhetki

 

Aikaisemmat blogikirjoitukset löydät täältä:

http://www.aamunkajo1.blogspot.fi

 

Teemat

Blogiarkisto

2016