Pakkaspäivän värikäs auringonnousu tai -lasku, lumesta notkuvat puiden oksat, kimaltelevat hanget, tähtitaivas, vastaantulevan hymy, kaunis kukkakimppu pöydällä, siisti koti. Meidän päiviimme sisältyy paljon asioita, joista voimme olla kiitollisia. 

Kiitollisuus elämänasenteena on parhaillaan sitä, että osaamme nähdä kiitollisuuden aiheita arkielämän ihan pienissäkin asioissa. Se antaa hyvää mieltä. Kiitollinen mieli keventää kummasti elämäämme. 

Kiitollisen mielen avulla opimme löytämään elämäämme myönteisyyttä. Sen avulla voi selvitä yli elämän raskaista pettymyksistä ja menetyksistä. Tuntuuko ajatus mahdolliselta? Onko sinulla tästä kokemusta? Oletko ottanut kiitollisuuden osaksi elämääsi?

Minä itse olen opetellut kiitollisuutta ja kiitollista asennetta kantapääni kautta selviytyäkseni elämäni synkeimmästä ajasta. Aluksi tuntui, että joku pitää minua pilkkanaan kun kehotti etsimään elämästä kiittämisen aiheita. Ajattelin, että elämästäni ei todellakaan löydy aiheita kiitollisuuteen.

Uskokaa tai älkää, mutta pikku hiljaa aloin kuvaannollisesti katsoen oikein tikun kanssa kaivelemaan, että löytäisin elämästäni ainuttakaan kiitollisuuden arvoista asiaa. Vei aikansa ennen kuin sain tämän tikun heittää tarpeettomana menemään. Pikku hiljaa kiitollisuuden voima alkoi nostamaan minua takaisin elämään.

Kiitollisuus lisääntyy siihen keskittymällä, ihan niin kuin myönteinen elämänasenne konsanaan. Olen huomannut, että kiitollisuus opettaa mitä parhaimmalla tavalla kokemaan elämän tässä ja nyt. Kiitollisella mielellä voimme itsestäänselvyytenä pitämiämme asioita nostaa arvoonsa.

Kiitollisuus ja kiitollinen elämänasenne ovat nousseet päivän puheenaiheeksi. Siitä puhutaan nykyään paljon. Meitä kehoitetaan pitämään kiitollisuuspäiväkirjaa, johon illalla ennen nukkumaan menoa kirjoitetaan päivän aikana koettuja asioita. Toinen keino on käydä kiitollisuuden kohteet mielessään illalla läpi.

Minä sain tästä itselleni jokailtaisen rutiinin: kiitän kaikesta päivän aikana tapahtuneesta. Käyn mielessäni läpi päivän asioita ja kiitän niistä. Nykyään osaan kiittää myöskin niistä "ei niin mukavista" päivän tapahtumista. Tämä rituaali auttaa pääsemään hyvään ja rauhalliseen uneen.

Kiitollisuutta voi harjoittaa myös tekemällä toiselle ihmiselle hyvää. Silloin kiitollisuuden hyvää tekevä vaikutus tavallaan moninkertaistuu. Voisimme itse kukin kysyä itseltämme, että kenen päivää voisin ilahduttaa vaikkapa kiitollisuusvierailulla.  

Aurinkoisia ja ihania pakkaspäiviä!

 

Kommentit (2)

Seuraa 

Marjan Hetkiä on blogi itsensä etsimisestä, löytämisestä ja kehittämisestä suhteessa itseen ja ympärillä olevaan elämään. Taustalla on valtavasti elämänmakuisia kokemuksia ja kova sisäinen innostus edelleen löytää hyvän elämän siemeniä.

Olen Marja, työelämästä valmistunut ja rakkaan pienokaisen mummu. Elän nyt elämäni parasta aikaa: voin rauhassa pysähtyä hetkeen ja nauttia kaikesta elämän tarjoamasta läsnäolevasta upeasta.

Blogin kirjoittamisen olen aloittanut vuoden 2015 alussa pitkän harkinnan jälkeen. Minulla oli voimakas sisäinen halu jakaa kanssakulkijoille omia ajatuksia, oivalluksia, kokemuksia ja tunnelmakuvia valokuvien kera. Kirjoittaminen on minulle mieluinen tapa jäsentää asioita.

Kun minä kirjoitan vain itsestäni, niin olisi ihana kuulla, mitä sinä ajattelet kirjoittamistani asioista. Kommentin voit jättää alla olevaan kommenttiboxiin. Jos haluat ottaa minuun henkilökohtaisesti yhteyttä, niin sähköpostiosoitteeni on: 

marjanhetkia@gmail.com

http://www.facebook.com/marjanhetki

 

Aikaisemmat blogikirjoitukset löydät täältä:

http://www.aamunkajo1.blogspot.fi

 

Teemat

Blogiarkisto

2016