Säätila on hyvä mittari oman ajattelun ja mielen liikkeiden tarkistamiseen. Eilen kirjoitin, kuinka mukavaa on hyvällä omallatunnolla katsella sisältä ulos räntäsateista maisemaa. Tänään on pilvipoutaa, joten mitenkäs nyt suu pannaan.

Mutta, mitä huomaankaan itsessäni tapahtuvan? Huomaan ajattelevani , että pitäisi lähteä ulkoilemaan. Siis p i t ä i s i, mutta kun tämä sisällä kirjoittaminen tuntuu vain niin paljon mukavammalta. 

Mitä tästä seuraa? Sisälläni on levoton olo. Keksinkö mahdollisesti vielä lisää verukkeita? Tiedän tarkalleen, että kaikki syyt ovat nyt tekosyitä. Mutta mitä teet, kun lorvikatari vetää puoleensa.

Näin sitä pieni ihmispoloinen useinkin toimii. "Vedän puoleeni niitä asioita, joihin kiinnitän huomiota..." näin Losier sanoo. Tällä hetkellä siis vedän puoleeni negatiivista kuormaa. Miksi toimin näin, vaikka tiedän hyvin, että ulkoilu tekee hyvää. 

Ymmärrän, että myönteinen vetää puoleensa lisää myönteisyyttä ja siitä seuraa aina hyviä asioita. Kielteinen taas lisää kielteisyyttä ja se johtaa huonon omantunnon kolkuttamiseen - kuten minulla juuri nyt.  

Mikähän siinä piilee - onko se mukaavuudenhalu vai mikä - että välillä on vaikea itseään motivoida tekemään hyviä asioita. Luulisi sitä luontaisesti hakeutuvan hyvää tekevien asioiden pariin. Joskun kait on hyvä antaa laiskuudelle rääpy.

Mutta nyt minä lähden lenkille. Nyt käännyn tämän myönteisen voiman suuntaan. Katsotaan kuinka hyvillä mielin tulen lenkiltä. Nyt päätän, että elämäni kulkee enemmän myönteisten asioiden ympärillä. 

Iloa ja valoa päivääsi!

Kommentit (0)

Seuraa 

Marjan Hetkiä on blogi itsensä etsimisestä, löytämisestä ja kehittämisestä suhteessa itseen ja ympärillä olevaan elämään. Taustalla on valtavasti elämänmakuisia kokemuksia ja kova sisäinen innostus edelleen löytää hyvän elämän siemeniä.

Olen Marja, työelämästä valmistunut ja rakkaan pienokaisen mummu. Elän nyt elämäni parasta aikaa: voin rauhassa pysähtyä hetkeen ja nauttia kaikesta elämän tarjoamasta läsnäolevasta upeasta.

Blogin kirjoittamisen olen aloittanut vuoden 2015 alussa pitkän harkinnan jälkeen. Minulla oli voimakas sisäinen halu jakaa kanssakulkijoille omia ajatuksia, oivalluksia, kokemuksia ja tunnelmakuvia valokuvien kera. Kirjoittaminen on minulle mieluinen tapa jäsentää asioita.

Kun minä kirjoitan vain itsestäni, niin olisi ihana kuulla, mitä sinä ajattelet kirjoittamistani asioista. Kommentin voit jättää alla olevaan kommenttiboxiin. Jos haluat ottaa minuun henkilökohtaisesti yhteyttä, niin sähköpostiosoitteeni on: 

marjanhetkia@gmail.com

http://www.facebook.com/marjanhetki

 

Aikaisemmat blogikirjoitukset löydät täältä:

http://www.aamunkajo1.blogspot.fi

 

Teemat

Blogiarkisto

2016