"Ajattelemme harvoin sitä minkä omistamme, mutta aina sitä mikä meiltä puuttuu."  Saksalaisen filosofin  Arthur Schopenhauerin sanoissa on vinha perä. Rohkenen yhdistää tässä hänen ajatuksensa taitoihin, osaamiseen.

Minun on tunnustettava, että on asioita, joita haluaisin osata.  Huomaan kuitenkin, etten aina halua nähdä sitä vaivaa, että opettelisin. Moitin sitten liian helposti itseäni osaamattomuudesta? Miksi en kiitä niistä asioista, joita jo osaan tai opin koko ajan tekemisen kautta? 

Minulla on erittäin konkreettinen esimerkki tältä päivältä. Jouduin kamppailemaan tietokoneen ja television kanssa. Mikä vikana, kun koneet yhtä aikaa alkoivat temppuilemaan? Ryhdyin hommiin rohkeasti, mutta lukemattomien yritysten ja erehdysten jälkeen selvisin toisesta haasteesta. Toinen ongelma jäi vielä ratkaistavaksi myöhemmin.

Tekniikan ongelmien äärellä pohdin, että miten kiitollisuus liittyy näihin käytännön ongelmiin. Eihän aihe suoranaisesti liitykään, mutta ajattelutapaan se vaikuttaa. Kiitänkö useammin itseäni osaamisesta, siis siitä mitä minulla jo on, vai moitinko osaamattomuudesta eli taidosta, jota minulla ei vielä ole?

Niin ja mietin myös, että näinhän se elämässä on, että meille tulee eteen aina uusia haasteita, joita ei entisellä osaamisen tasolla voikaan ratkaista. Tajusin, että minun on opittava jotain uutta, että pääsisin eteen päin tämän toisen haasteen äärellä. 

Päätin kiittää itseäni siitä, mitä osasin tehdä tänään. Hyväksyn myös sen, ettei minun tarvitse kaikkea osata. Miten sinä yleensä toimit? Kiitätkö mielestäsi riittävästi itseäsi niistä asioista, mitä sinulla on ja mitä osaat?

 

Mukavia ja aurinkoisia pakkaspäiviä loppuviikkoosi!

 

Kommentit (2)

Jaana

Kiitos näistä huomionarvoisista näkemyksistä. Liian usein unohtuu oman osaamisen kiittäminen. Hyvä pitää mielessä. Kiitos!?

Marjan Hetkiä
Liittynyt17.10.2015

Kiitos Jaana kivasta kommentistasi! Kiittäminen on tiukassa ja itsensä mollaaminen on liiankin löysässä. Nämä vaan on sellaisia asioita, joita täytyy itselleen jatkuvasti muistuttaa. Kiittäkäämme itseämme ja tietenkin myös muita! :)

Seuraa 

Marjan Hetkiä on blogi itsensä etsimisestä, löytämisestä ja kehittämisestä suhteessa itseen ja ympärillä olevaan elämään. Taustalla on valtavasti elämänmakuisia kokemuksia ja kova sisäinen innostus edelleen löytää hyvän elämän siemeniä.

Olen Marja, työelämästä valmistunut ja rakkaan pienokaisen mummu. Elän nyt elämäni parasta aikaa: voin rauhassa pysähtyä hetkeen ja nauttia kaikesta elämän tarjoamasta läsnäolevasta upeasta.

Blogin kirjoittamisen olen aloittanut vuoden 2015 alussa pitkän harkinnan jälkeen. Minulla oli voimakas sisäinen halu jakaa kanssakulkijoille omia ajatuksia, oivalluksia, kokemuksia ja tunnelmakuvia valokuvien kera. Kirjoittaminen on minulle mieluinen tapa jäsentää asioita.

Kun minä kirjoitan vain itsestäni, niin olisi ihana kuulla, mitä sinä ajattelet kirjoittamistani asioista. Kommentin voit jättää alla olevaan kommenttiboxiin. Jos haluat ottaa minuun henkilökohtaisesti yhteyttä, niin sähköpostiosoitteeni on: 

marjanhetkia@gmail.com

http://www.facebook.com/marjanhetki

 

Aikaisemmat blogikirjoitukset löydät täältä:

http://www.aamunkajo1.blogspot.fi

 

Teemat

Blogiarkisto

2016