Olen tässä viime viikkojen aikana myhäillyt onnellisuuden aallokossa. Ylimääräisen tavaran poistaminen kaapeista ja hyllyistä on ollut uskomattoman terapeuttista ja vapauttavaa. Tekemisen myötä ja seurauksena tunnen olevani onnellinen. Kiitos "konmarituksen" Marie Kondo!

Elämäni ikäänkuin pysähtyi oleellisen äärelle. Huuhailun tarve on haihtunut. Ostamisen ja hamstraamisen tarve on loppunut. Lisäksi monta turhaa aikasyöppöä on jäänyt pois ja tilalle on tullut roppakaupalla hyvää mieltä.

Blogin kirjoittaminen on myös jäänyt tämän seurauksena taka-alalle. Olen tosin saanut aikaiseksi tehdä blogille omat facebook -sivut ja vähän muutakin pientä fiilausta. Itse tunnen, että pysähtyminen on ollut tarpeellista ja se on tehnyt hyvää.

Kirjahyllystäni halusi tulla luettavakseni Richard Wisemanin kirja Minuutissa muutokseen. Hän on psykologi-professori ja tutkinut onnellisuutta tieteellisestä näkökulmasta. Kirjassa on kuitenkin hyvin käytännönläheinen lähestymistapa.

Hän kehottaa meitä löytämään asioiden valoisat puolet, nauttimaan joutenolosta ja nauramaan joka päivä vartin verran. Tässä hetkessä nämä sanat saivat minut pysähtymään tämän kirjan äärelle.

Oletko sinä koskaan yrittänyt tavoitella onnellisuutta tukahduttamalla mielestäsi negatiiviset ajatukset? Minä olen. Todellisuudessa tästä on aina seurannut, että sitä entistä pakkomielteisemmin ajattelee asiaa, joka tekee onnettomaksi.

Minä voin ottaa esimerkiksi tuon ylimääräisen roinan poistamisen ja kaappien uudelleen järjestämisen. Tämä pakkomielle vaivasi takaraivossani viime syksystä lähtien. Aina kun avasin komeron oven, nousi pintaan että pitäisi, pitäisi ja pitäisi, mutta koska saan aloitettua.

Aloittamisen kynnys nousi aina vain korkeammaksi. Tämän seurauksena olin pettynyt itseeni ja aina vain onnettomampi. Vaikka muuten elämä hymyili, niin nämä tekemättömät työt jotenkin jarruttivat taka-alalla: vitkastelu harmitti ja mieli mässäili saamattomuudellani.

Richard Wisemanin mukaan todellinen reitti onnellisuuteen on kynä, oikeanlaisen päiväkirjan kirjoittaminen, pienet ystävälliset teot sekä kiitollinen asenne. Loistavia neuvoja. Itselleni kirjoittaminen on ollut aina mieleinen tapa jäsentää asioita, varsinkin elämän syvien myllerrysten äärellä velloessa.

Sonja Lyubomirsky Kalifornian yliopistosta kollegoineen on käynyt läpi satoja onnellisuustutkimuksia ja niiden perusteella havainnut, että onnellisuudesta on monenlaista hyötyä:

  • Tekee ihmisistä sosiaalisempia ja epäitsekkäämpiä.
  • Lisää kiintymystä itseään ja muita kohtaan.
  • Parantaa kykyä ratkoa konflikteja.
  • Vahvistaa immuunijärjestelmää.

Miksi sitten on tärkeää olla onnellinen? Onnellisuus saa meidät nauttimaan elämästä enemmän ja se vaikuttaa menestykseemme. Tässä onkin mielestäni hyviä syitä tavoitella onnellisuutta.

Oletko sinä pohtinut, millaiset asiat tekevät sinut onnelliseksi? 

Kommentit (2)

Seuraa 

Marjan Hetkiä on blogi itsensä etsimisestä, löytämisestä ja kehittämisestä suhteessa itseen ja ympärillä olevaan elämään. Taustalla on valtavasti elämänmakuisia kokemuksia ja kova sisäinen innostus edelleen löytää hyvän elämän siemeniä.

Olen Marja, työelämästä valmistunut ja rakkaan pienokaisen mummu. Elän nyt elämäni parasta aikaa: voin rauhassa pysähtyä hetkeen ja nauttia kaikesta elämän tarjoamasta läsnäolevasta upeasta.

Blogin kirjoittamisen olen aloittanut vuoden 2015 alussa pitkän harkinnan jälkeen. Minulla oli voimakas sisäinen halu jakaa kanssakulkijoille omia ajatuksia, oivalluksia, kokemuksia ja tunnelmakuvia valokuvien kera. Kirjoittaminen on minulle mieluinen tapa jäsentää asioita.

Kun minä kirjoitan vain itsestäni, niin olisi ihana kuulla, mitä sinä ajattelet kirjoittamistani asioista. Kommentin voit jättää alla olevaan kommenttiboxiin. Jos haluat ottaa minuun henkilökohtaisesti yhteyttä, niin sähköpostiosoitteeni on: 

marjanhetkia@gmail.com

http://www.facebook.com/marjanhetki

 

Aikaisemmat blogikirjoitukset löydät täältä:

http://www.aamunkajo1.blogspot.fi

 

Teemat

Blogiarkisto

2016