Olen aina ihaillut ihmisiä, jotka kykenevät siirtymään asiasta toiseen hyvinkin nopeasti. Heidän älykkyytensä on terävää ja toiminta sähäkkää. Tällaisten ihmisten mieli ei näytä tarvitsevan siirtymäaikaa, siirtymäriittiä, kuten minun hidas mieleni tarvitsee.

Tämä piirre on ollut minussa aina, mutta nyt sen tiedostan ja myös hyväksyn. Aiemmin pidin itseäni hidasälyisenä, mutta nyt ymmärrän, että mieleni tyhjentäminen ja uudelleen täyttäminen vaativat vain oman aikansa.

Tunnustan itsessäni herkän ihmisen piirteitä, joihin kuuluu muun muassa vilkas pään sisäinen elämä. Minulle on tärkeää, että pysyn itse mukana asioissa ja toimissani. Intuitioni kertoo minulle kyllä aikanaan, koska on aika siirtyä seuraavaan asiaan. Ikään kuin ovet avautuvat itsestään uusien asioiden äärelle.    

Jälleen kirjahyllystäni halusi eräs kirja tulla luetuksi. Tällä kertaa se oli Barbara Bergerin Kasva vahvaksi - Pikaruokaa sielulle. Kuinka ollakaan, sain sieltä selkeyttä tämänhetkiseen elämäntilanteeseeni. 

Berger toteaa, että vanhoista asioista ja tavaroista vapauttaminen luo tilaa uuden hyvän löytymiselle. Tunnistan itsessäni, että siivous ja tavaroista luopumisen myötä on myös pääni tyhjentynyt. Tämä uudesta tilasta syntynyt tyhjiö siis mahdollistaa aikanaan uusien asioiden ja energioiden tulemisen elämääni. 

Ymmärrän nyt, että tyhjien hyllyjen ja järjestyksessä olevien kaappien myötä energiani ovat todella muuttumassa. Tämä siirtymäriitti näyttää vain vievän aikaa: mieleni näköjään tyhjenee paljon hitaammin kuin kaapit ja hyllyt.

Berger sanoo lohduttavasti, että älä huolestu, jos tunnet jonkin aikaa täydellistä tyhjyyttä vapautettuasi ihmisiä, ajatuksia ja tavaroita elämästäsi. Juuri tämä tyhjyyden tunne on varma merkki siitä, että uutta hyvää on tulossa sinulle. Tyhjyys edeltää aina sinun parhaita uusia ajatuksiasi. Tyhjyys on tila, joka houkuttelee uutta hyvää.

Haluan todella uskoa, että tämä tyhjiö houkuttelee elämääni uutta hyvää, uusia asioita, uutta energiaa ja kenties myös uusia ihmisiä.

Miten sinä olet kokenut omassa elämässäsi energioiden muuttumisen?    

 

Kommentit (2)

Pii
Liittynyt29.2.2016

Minulla on useita vuosia ollut "puhdistumisriitti" meneillään. Samaan aikaan kun tavaraa ja asioita on hävinnyt tunnen että niistä jääneistä aarteista ja selkeydestä on tullut hyvää oloa. Pitääpä lukea tuokin kirja. Itselleni käänteentekevä oli Karen Kingstonin Paikat kuntoon feng shuin avulla - ei niinkään sen feng shuin takia vaan niiden herättävien ajatusten miksi ja miten me ihmiset kaikkea säilytämme. 

Minä rakastan itseäni paljon enemmän nyt kun olen antanut itselleni tilaa ja vapautunut niistä kahleista joilla esim velvollisuussäilyttäminen on sitonut

Jokainen voi olla kokki

Seuraa 

Marjan Hetkiä on blogi itsensä etsimisestä, löytämisestä ja kehittämisestä suhteessa itseen ja ympärillä olevaan elämään. Taustalla on valtavasti elämänmakuisia kokemuksia ja kova sisäinen innostus edelleen löytää hyvän elämän siemeniä.

Olen Marja, työelämästä valmistunut ja rakkaan pienokaisen mummu. Elän nyt elämäni parasta aikaa: voin rauhassa pysähtyä hetkeen ja nauttia kaikesta elämän tarjoamasta läsnäolevasta upeasta.

Blogin kirjoittamisen olen aloittanut vuoden 2015 alussa pitkän harkinnan jälkeen. Minulla oli voimakas sisäinen halu jakaa kanssakulkijoille omia ajatuksia, oivalluksia, kokemuksia ja tunnelmakuvia valokuvien kera. Kirjoittaminen on minulle mieluinen tapa jäsentää asioita.

Kun minä kirjoitan vain itsestäni, niin olisi ihana kuulla, mitä sinä ajattelet kirjoittamistani asioista. Kommentin voit jättää alla olevaan kommenttiboxiin. Jos haluat ottaa minuun henkilökohtaisesti yhteyttä, niin sähköpostiosoitteeni on: 

marjanhetkia@gmail.com

http://www.facebook.com/marjanhetki

 

Aikaisemmat blogikirjoitukset löydät täältä:

http://www.aamunkajo1.blogspot.fi

 

Teemat

Blogiarkisto

2016