Jäin vahvasti kiinni Suvi Bowellan Seitsemän askelta aitoon iloon -luennon aiheeseen. Viikko on mennyt sulatellessa täällä blogissa käsittelemiäni asioita, niin vahvasti luento resonoi minuun. Irti päästäminen – vaikka tällainen - on joskus vaikeaa.

Olen keskustellut Suvin kanssa ja haluan vielä täsmentää muutamia asioita Clearing Toxic Emotions -hoidosta.

Suvin mukaan perinpohjaiseen paranemiseen tarvitaan hyppysellinen ihmeitä tekevää puhdasta rakkautta. Syvällinen emotionaalinen eheytyminen on loppujen lopuksi lempeä prosessi.

Jos kiinnostuit asiasta niin, että voisit lähteä Suvin kanssa anteeksianto -matkalle jonkin ongelmasi kanssa, niin tässä vielä tarkempia hoitoprosessiin liittyviä yksityiskohtia:

KOTITEHTÄVÄ. Suvi lähettää ensiksi, kotona omissa oloissa tehtäväksi, kotitehtävän. Kirjoitusprosessin tarkoituksena on päästää irti jostakin mieltä rasittavasta asiasta. Hän korostaa, että jo tämän kirjoitustehtävän tekeminen tulee helpottamaan oloa.

Ensin valitaan henkilö ja häneen liittyvä tapahtuma, joka halutaan antaa anteeksi. Sitten vastataan seuraaviin kysymyksiin avoimin sydämin ja rehellisesti:

1.       Mitä olisit halunnut? Miltä tuntui kun et saanut sitä?

2.       Jos olisit terapeutti ja tarkastelisit tuota toista ihmistä täysin objektiivisesti ja samalla myötätunnosta käsin, miten voit ymmärtää hänen käytöksensä? Mitä hän on jäänyt vaille, millaisia haavoja hänellä on? Onko taustalla mahdollisesti jopa mielenterveysongelmia?

3.       Mikä suurempi oppiläksy tässä on taustalla? Jos totuus olisikin se, että sinulla on ollut niin sanottu sielun sopimus tuon toisen ihmisen kanssa, jotta voisit oppia oman henkisen kasvusi kannalta jotain hyvin tärkeää, mitä se voisi olla?

Suvi haluaa korostaa, että kirjoitustehtävän huolellinen tekeminen on pohjana sille, että varsinainen hoito toimii parhaalla mahdollisella tavalla.

HOITO: Itse hoito Suvin ohjauksen mukaisesti peilin edessä kestää vain noin puoli tuntia. Siinä käydään läpi ne seitsemän askelta lempeästi ja turvallisesti.

Suvi korostaa, että anteeksiantamisen prosessissa meidän itsemme täytyy saada tulla kuulluksi, nähdyksi ja ymmärretyksi. Aidon eheytymisen kannalta on olennaisen tärkeää, että saamme ilmaista, mitä olisimme halunneet ja miltä meistä tuntui, kun emme saaneet haluamaamme.

Vasta tämän jälkeen voidaan siirtyä objektiiviseen näkökulmaan. Vasta nyt, kun sydämemme on pehmentynyt, voidaan löytää aito myötätunto toista ihmistä ja hänen rikkinäisyyttään kohtaan. Tilannetta päästään tarkastelemaan laajemmasta perspektiivistä:

-        Mitä arvokasta tuo toinen ihminen on yrittänyt opettaa minulle?

-        Mitä olen oppinut arvostamaan tapahtuneen seurauksena?

-        Mitä vahvuuksia minussa on kehittynyt tapahtuneen seurauksena?

-        Mitä ratkaisevan tärkeitä valintoja olen tehnyt kokemani myötävaikutuksesta?

Valtava kiitollisuus syntyy siitä, kun ihan sydänjuuriaan myöten oivaltaa tämän suuremman oppiläksyn. Tässä vaiheessa on oma suhtautuminen menneisyyden tapahtumiin ja niihin liittyviin ihmisiin muuttunut pysyvästi. Olemme tehneet tilaa ilolle ja vapaudelle, toteaa Suvi.

 http://hidastaelamaa.fi/2015/10/45828/

www.suvibowellan.com

Kommentit (0)

Seuraa 

Marjan Hetkiä on blogi itsensä etsimisestä, löytämisestä ja kehittämisestä suhteessa itseen ja ympärillä olevaan elämään. Taustalla on valtavasti elämänmakuisia kokemuksia ja kova sisäinen innostus edelleen löytää hyvän elämän siemeniä.

Olen Marja, työelämästä valmistunut ja rakkaan pienokaisen mummu. Elän nyt elämäni parasta aikaa: voin rauhassa pysähtyä hetkeen ja nauttia kaikesta elämän tarjoamasta läsnäolevasta upeasta.

Blogin kirjoittamisen olen aloittanut vuoden 2015 alussa pitkän harkinnan jälkeen. Minulla oli voimakas sisäinen halu jakaa kanssakulkijoille omia ajatuksia, oivalluksia, kokemuksia ja tunnelmakuvia valokuvien kera. Kirjoittaminen on minulle mieluinen tapa jäsentää asioita.

Kun minä kirjoitan vain itsestäni, niin olisi ihana kuulla, mitä sinä ajattelet kirjoittamistani asioista. Kommentin voit jättää alla olevaan kommenttiboxiin. Jos haluat ottaa minuun henkilökohtaisesti yhteyttä, niin sähköpostiosoitteeni on: 

marjanhetkia@gmail.com

http://www.facebook.com/marjanhetki

 

Aikaisemmat blogikirjoitukset löydät täältä:

http://www.aamunkajo1.blogspot.fi

 

Teemat

Blogiarkisto

2016