Nyt se on täällä! Joulu! 

Olen ollut jouluihminen henkeen ja vereen aina. Sekoilu lahjalistojen (kyllä, ne kirjoitetaan erilaisiin listoihin ja niitä suunnitellaan, sutataan ja kirjoitetaan uudestaan) ja koristeiden kanssa alkaa helposti lokakuun puolella ja saatan viettää päiviä ihan vain suunnitellessani, mitä joulupöydässä voisi olla tarjolla. Tämä on vähän outoa, koska en ole vielä kertaakaan viettänyt joulua omassa kotonani, jossa voisin täysin valita tarjottavat, mutta näköjään tämä seikka ei ole koskaan minua estänyt haaveksimasta.

Tänä vuonna joulufiilistä on saanut kaivaa kiven alta. En tiedä, onko syynä jatkuva lumeton pimeys vai pienen lapsen vanhemman krooninen väsymys, mutta joulun tulo ei ole juurikaan liikuttanut. Se on ollut surullista, koska en ole suostunut tähänkään mennessä luopumaan lapsuuteni joulujen hyvistä fiiliksistä. En aio antaa vielä nytkään periksi, ja olenkin päättänyt, että oma lapseni tulee pelastamaan minut vanhenemisen tuomalta kyynisyydeltä! Ei paineita hänelle! Haluan eläytyä hänen intoonsa ja saatella hänet seikkailuun joulun taianomaiseen tunnelmaan, joten jatkossa joulun henki saa luvan tarttua minuun vaikka väkisin. Tämä on loistava suunnitelma tuleville vuosille, jos tunnelma edelleen on hakusessa ja kooma mielialaani parhaiten kuvaava verbi. Tänä vuonna hän ei vielä pysty saattelemaan minua joulun taikamaahan, sillä hän on enemmän kiinnostunut nukkumisesta ja lattialta löytyvien roskien syömisestä, mutta menkööt nyt tämän kerran.

Maailman käsittämättömintä joululaulua siteeraten: "hetken kestää elämä, sekin synkkä ja ikävä", toivotan teille kaikille rauhallista ja nautinnollista joulua. Toivottavasti tämä laulu ei teitä lannista, vaan jaksatte sen uhkailusta huolimatta viettää tätä keskitalven juhlaa juuri siten, kuin se on teille kaikkein luontaisinta! 

Kommentit (2)

Partsi
Liittynyt15.12.2015

Hei! Kyllä se sieltä viimein sitten koitti, pakettien keskellä lahjanarua mässyttävää ipanaani katsellessa :) Uusia jouluja kohti, eikö vain! 

Seuraa 

Kolmekymppinen Naenen. Juuret syvällä Savossa, koti pohjanmaan rannikolla. Rakastaa lakuja ja ihmisten tarinoita. Ottaa kahvinsa maidolla ja huumorinsa mustana. Elämää rikastuttaa yksivuotias rakkauden hedelmä ja onnellinen, mutta kulttuurieroihin jatkuvasti törmäävä avioliitto pohjalaisen kanssa. 

Blogi on yhden naisen lokikirja elämästä. Havaintoja, arjen komiikkaa ja poukkoilevaa draamankaarta. Ehkä.