Elämä on aivan liian lyhyt sitkutukseen eli siihen, että miettii jatkuvasti, mitä tekee sitten kun. Sitten kun olen eläkkeellä, sitten kun minusta tulee mummo, sitten kun saan sen lottovoiton. Itse olen sortunut sitkutukseen todella usein. Se on niin helppo juttu jättää asioita tekemättä, kun ne voi siirtää siihen "sitkun" -vaiheeseen. Jokin aika sitten tajusin, ettei ole mitään järkeä jättää asioita tekemättä vaan sen takia, että ne voi siirtää hamaan tulevaisuuteen. Jos odotan, että pääsen eläkkeelle, niin voin olla jo liian raihnainen esimerkiksi matkustamaan eli ne kaikki haaveiden matkat on kyllä tehtävä lähivuosien aikana.

Tein viisivuotissuunnitelman. Onko se parempi kun "sitkun" -vaiheeseen asioiden jättäminen? Viiden vuoden aikana teen vieä yhden pidemmän ulkomaanmatkan, jonnekin, missä on valkoista hiekkaa ja aurinkoa eikä tarvitse kierrellä nähtävyyksiä, siis kunnon passiiviloman. Viisivuotissuunnitelmaan kuuluu paljon muutakin. Kirjoitin ne oikein ylös ja lupasin itselleni noudattaa suunnitelmaa. Ei muuten mikään helppo juttu - se "sitkun" -vaihe on monesti paljon helpompaa -itselle lempeämpää jättää asioita tekemättä juuri nyt. Kun ne voi tehdä joskus myöhemminkin. Se on itsensä huijaamista hyväksyttävällä tavalla? Kun kuitenkin ajattelee tekevänsä asioita sitkun on eläkkeellä, sitkun ei selkä enää vaivaa.....

Tänään aamulla katsoin tekemääni viisivuotissuunnitelmaa ja tajusin, että se on kyllä aivan sama asia kun sitkutus. Lykkään asioita viiden vuoden päähän. Olen satavarma, että se viides vuosi tulee tällä suunnittelulla olemaan kaoottinen, jos teen kaikki suunnitellut asiat viime tingassa, kuten todennäköisesti tulisi tapahtumaan. Joten muutin suunnitelman kolmevuotissuunnitelmaksi. Palataan tähän sitten kun kolme vuotta on kulunut ja katsotaan miten hyvin asiat ovat edenneet.

Elämä on kyllä aivan liian lyhyt sitkutukseen, joten päättäkäämme tehdä edes joitain asioita heti eikä sitkun.......minäkin päätin lopulta hylätä myös sen kolmivuotissuunnitelman ja tässä jo katselen ensi vuoden matkoja. Sitkun mulla on loma, matkustan jonnekin.

Kommentit (2)

Seuraa 

Mietteitä ruuasta, hyvinvoinnista, elämästä, ihmisistä.

Teemat