Vuonna 2011 kaikki oli hyvin aina Juhannukseen saakka. Valmistelin kauan odotettua lähtöä Italian Triesteen. Minua jo odotettiin siellä. Mutta hetkessä kaikki muuttui. Kävelin kaupasta kotiin ja joku hullu tuli vastaan ja päätti sitten pahoinpidellä minut sairaalakuntoon. Tikkaukset ym. saatiin tehtyä ja ne paranivat aikanaan, mutta hirveä selkäkipu jäi. Kolmeksi pitkäksi vuodeksi. Olin aivan loppu. Liikkuminen oli tuskaa, jos ylipäänsä mahdollista. Söin järkyttävät määrät kipu- ja hermolääkkeitä. Kävin kuntoutuksissa ja magneeteissa. Eri lääkäreillä ja kuntouttajilla. Kysyin useasti, voiko tälle tehdä mitään esimerkiksi ruokavalion avulla. Lääkärit olivat sitä mieltä, ettei ravinnolla ole mitään merkitystä.

Sitten tapasin ystäväni, joka oli ollut jo jonkin aikaa vehnättömällä ja mietin, että miksen minäkin kokeilisi ihan omin päin ruokavaliota. Aloitin gluteenittoman, soijattoman, sokerittoman ja lähes maidottoman ruokavalion. Kärsin myös hirveistä nivelkivuista ja jatkuvasta aivosumusta kilpirauhasen vajaatoiminnan vuoksi. Kävin jatkuvasti hitaalla, muisti pätki ja itketti. Olisin halunnut vaan nukkua, mutta sekin oli mahdotonta, kun oli ne hemmetin kivut koko ajan päällä.

Muutaman viikon kuluttua uuden ruokavalion aloittamisesta olin kuin uusi ihminen. Pystyin kävelemään ilman järkyttäviä jalkapohjakipuja, pääni oli selkeä, muisti ei pätkinyt, niveliä ei särkenyt. Ja ennen kaikkea -selkää ei särkenyt juuri lainkaan. Jätin kaikki kipu- ja hermolääkkeet enkä ole niitä puoleentoista vuoteen syönyt. Joskus jonkun Buranan, kun päätä särkee. Liikkuminen on mahdollista pienissä erissä. Vesijuoksu on parasta liikuntaa, mitä tiedän. Metsässä käveleminen tuo aivan mahtavasti energiaa päiväan. Julkaisen reseptejäni Mervinmagoisissa ja nautin arjen pienistäkin asioista. Ei kaikki aina tietenkään ole ihanaa ja auvoista, kivutontakaan. Silti minulla on voittajafiilis -kivut eivät enää hallitse minua ja minun elämää.

Muistakaa syödä hyvin! Ravinnolla on väliä!

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Mietteitä ruuasta, hyvinvoinnista, elämästä, ihmisistä.

Teemat