Sitten jos. Ehkä ensi viikonloppuna. Seuraavalla kesälomalla.

Tuttua?

Sitku, mutku elämää. Elämää, jota eletään vain ja ainoastaan viikonloppuisin tai lomalla ollessa. Arkea pusketaan höyryveturin lailla eteenpäin, puhisten ja puhkuen. Veri kohisee päässä, stressihormonia on vaikka muillekin jaettavaksi. Odotetaan, että onni ja autuus lävähtää nenän eteen perjantaina klo 16.00. No, lävähtikö?

Luultavimmin ei, uskaltaisin näin väittää. 

Kuka sitten on arjen onnesi esteenä? Kuka tai mikä estää sinua haaveilemasta ja jopa tarttumasta tuumasta toimeen? Ei varmastikaan kukaan, paitsi sinä itse. En voi tehdä noin - mitä ihmiset siitä ajattelisivat? Siis ketkä ihmiset? Naapurit, työkaverit, sukulaiset, ystävät vai kylän miehet? Täytyykö heidän ajatuksistaan olla huolissaan? Mitä merkitystä heidän ajatuksillaan on?

Mielestäni on surullista, jos onnen ajatellaan tulevan jostakin, putkahtavan postipaketin lailla luukkuun, josta se vain noudetaan. Odotetaan, että joku ojentaa sen sinulle ja hymyilee leveästi sanoen "Ole hyvä, käytä tämä hyvin."

Onni ja ratkaisut ovat omissa käsissä. Toki elämä voi tuoda yllättäviä, vakavia haasteita eteen ja onnen rakentaminen on tuolloin työläämpää. Mutta siinäkin tilanteessa on itse otettava suurennuslasi käsiin ja tutkittava mitä ihanaa löytyy omalta, pieneltä polulta. Kyllä sieltä jotakin löytyy. Ehkä olikin tarkoitettu niin, että piti rypeä isossa ojassa, rämmittävä sieltä hitaasti ylös huomatakseen ojan vierellä oleva kaunis perhonen, joka räpyttelee kirkkaan värisiä siipiään sinulle. Olisitko huomannut tuota perhosta muutoin?

On äärimmäisen vapauttavaa tajuta, että minulla on avaimet itselläni. Ne löytyivät taskustani, vaikka aika kauan niitä minunkin piti etsiä. Taisin syytellä muitakin siitä, että ovat piilottaneet avaimeni. Pöh. Itse olin ne hukannut hölmöyttäni.

Tee arjesta, elämästä sellainen kuin haluat. Kuuntele, keskustele lähimpien kanssamatkustajien kanssa. Älä välitä muista matkustajista liikaa, he ovat omalla reissullaan. Sinä ja läheisesi olette omalla matkallanne.

Ota avaimet käteesi. Starttaa. Ihana matka voi alkaa !

Kaikkea hyvää uuteen viikkoon toivottelee,

Paula

Kommentit (4)

Paula
Liittynyt2.2.2016

Kiitos Arja! <3

Näitä asioita pitää aina välillä itselleen muistutella.

Mukavaa viikkoa!

Marjan Hetkiä
Liittynyt17.10.2015

Kiitos Paula ajattelua synnyttävästä hyvän mielen postauksestasi! Olen samaa mieltä, että etsimme onnea turhaan jostakin ulkopuoleltamme, koska se on jo meidän sisällämme. Meillä on kaikki mitä tarvitsemme. Pitää vain luottaa ja uskoa siihen. Uskalletaan vain elää täyttä elämää! 

Ihanaa viikon jatkoa!

Marja

Seuraa 

Mietteitä Kainuusta ja maalta. Arjen ilona perhe, työ, askartelu sekä väitöskirjan parissa puurtaminen.

Sanoissa ja kuvissa on voimaa.

Ajatuksiaan on hyvä kuunnella.