Herää vaikka nukuttaa. Käy suihkussa, pese hiukset ja tuskaile, mitä ihmettä taas päälle.

Töpöttele pimeässä postilaatikolle, selaa lehti ja hörpi kahvi.

Skrapaa auton ikkunat, aja töihin pimeässä. Havahdu puolessavälissä työmatkaa siihen, että kahvinkeitin taisi jäädä päälle.

Ole töissä ja mieti lapsia. Ole kotona lasten kanssa ja mieti töitä. Mieti tekemättömiä töitä, töissä ja kotona.

Aja töiden jälkeen pimeässä kotiin.

Heitä jauheliha pannulle ja pasta kattilaan. Heitä seuraavana päivänä broilerisuikaleet pannulle ja riisi kattilaan. Toista vuoropäivinä. Varmista, ettei ketsuppi ole loppu.

Avaa tiskikone ja huomaa, ettei sitä ole tyhjennetty, vaikka lasten kanssa on muuta sovittu. Huuda kovaan ääneen niin kuin siinä yhdessä suomalaisessa elokuvassa, että pitääkö mun täällä kaikki yksin hoitaa. Unohda pyykit koneeseen.

Kuulustele lasta illalla historian kokeisiin ja huomaa, että yksi kokonainen kappale on omistettu mustalle surmalle. Selitä sen jälkeen, miksei ebolaa tarvitse pelätä. Yritä vakuuttaa samalla itsesi.

Lysähdä iltakymmeneltä sohvalle ja etsi kaukosäädin. Kanavasurffaile ja mieti, mitä ohjaajat sanoisivat nyt kuntosalilla, jonne et kuitenkaan ehtinyt:

Jaksaa, jaksaa.

Painaa, painaa.

Nyt ei luovuteta, ei todellakaan.

Valvo aivan liian myöhään, nukahda sitten ja jos oikein hyvin käy, näe unta Sansibarin hiekkarannoista.

Tervetuloa marraskuu, kuukausista julmin. Minä ja arki olemme valmiita.

 

Teksti on Kodin Kuvalehden pääkirjoitus, joka on julkaistu numerossa 21/2014.

Kommentit (2)

Maja's
Liittynyt14.10.2015
1/2 | 

Marraskuu on kuukausista julmin. Postatuksessa kerrottiin todella mielenkiintoisesti ja mukaan tempaavasti marraskuusta. Minna Macgill.

Minna - Kodin Kuvalehti
Liittynyt13.5.2015
2/2 | 

Kiitos Maja's! Tämä pääkirjoitus on julkaistu alun perin viime vuonna. Nyt kun kuljen työmatkat auton sijasta junalla, tekisin vielä yhden lisäyksen tekstiin: Räplää kännykkää ja hyppää epähuomiossa väärällä juna-asemalla pois. Huomaa että kännykän akku on loppu ja odota tunti pakkasessa kunnes seuraava juna tulee. Löydä itsesi Ainolan pysäkiltä Jean Sibeliuksen juhlavuonna. Yritä iloita siitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Minna on KK:n päätoimittaja, joka pääkirjoituksissaan pohtii arjen isoja ja pieniä kysymyksiä, aikuisia ja lapsia, mennyttä ja tulevaa.

Bloggaajaan saat yhteyden tästä. Seuraa blogia täältä.

Hae blogista