Avaan kirjekuoren ja hieraisen silmiäni. Aanelosen yläkulmaan on kiinnitetty klemmareilla kaksi 50 euron seteliä. Kirje on osoitettu Kodin Kuvalehden toimitukselle. Lähettäjä  haluaa pysyä anonyyminä.

Tämän verran saamme kuitenkin selville.:

Rahattomat-juttumme (KK18) on koskettanut kirjeen lähettäjää niin syvästi, että hän haluaa tehdä lahjoituksen. Kirjeessä on yksityiskohtainen selvitys siitä, miten hän toivoo sata euroa jaettavan, jotta siitä riittää kaikille jutun vähävaraisille.

Ei hän rikas ole. Tulee kuitenkin toimeen niin, että vähästäänkin voi jakaa.

Liikutun.

Jotain erutyistä juuri tässä ajassa on.

Sellaista pelottavaa hallitsemattomuutta, että yhdessä hetkessä lähes kuka tahansa meistä voi olla avun tarpeessa ja turvaverkkojen varassa.

Toisaalta sellainen määrä myötätuntoa, ihmihillistä joukkovoimaa ja pyyteetöntä avunantoa, että sydämessä asti tuntuu.

Ehkä juuri siksi se havahduttaa.

Samoin havahdutti pieni Osku-poka ja  hänen tarinansa yksinäisyydstä (KK17/15) Senkin jutun jälkeen toimitukseen tulvi viestejä, joissa haluttiin auttaa.

Niin paljon ihania ihmisiä, niin paljon välittämistä, niin paljon hyvää ja kaunista.

Ihanaa joulua!

Kirjoitus on Kodin Kuvalehden pääkirjoitus numerosta 24/2016.

Kommentit (1)

Vierailija
1/1 | 

En ole netti-ihminen. Haluan kiittää Minnaa hyvästä lehdestä. En tiedä olenko oikeassa paikassa,kirjoitan kuitenkin. Lopetin alkoholin käytön 4 vuotta 4kk sitten. Yksi kimmokkeista oli juttu lehdessänne. Mieheni kuoli viikkoa vajaa vuosi sitten. Elämä on ihan perseestä. Aamulla luin puoli vuotta vanhaa lehteänne ja pääkirjoitus sai hymyilemään. Kiitos siitä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Minna on KK:n päätoimittaja, joka pääkirjoituksissaan pohtii arjen isoja ja pieniä kysymyksiä, aikuisia ja lapsia, mennyttä ja tulevaa.

Bloggaajaan saat yhteyden tästä. Seuraa blogia täältä.

Hae blogista