Taisin olla vielä ala-asteella, kun keksin, että voisin hankkia kirjeenvaihtokaverin ulkomailta. Niinpä pistin ilmoituksen kansainväliselle kirjeenvaihtopalstalle ja aloin odottaa. Jos joku vaikka vastaisi.

Odotus oli kihelmöivää, vatsassa asti väänsi. Ensimmäistä kirjettä avatessa kädet tärisivät.

Sain uusia ystäviä Italian Sorrennosta Kanadan Ottawaan. Mitä heille itsestäni kerroin? En enää muista, mutta joku jossakin oli nähnyt viestini ja vastannut. Se oli paras palkinto.

Tänä kesänä olen lukenut sosiaalisesta mediasta monta liikuttavan ihanaa pullopostitarinaa. Niissä on kerrottu, miten vuosia sitten maailman merille heitetyt pullopostit ovat palautuneet lähettäjilleen. Joskus vuosienkin päästä, joskus hyvinkin kaukaa. Noita ihania tarinoita lukiessa tuli mieleen, että jokainen Kodin Kuvalehden numero on vähän kuin pullopostiviesti. Meiltä teille.

Ette arvaakaan, kuinka paljon me teitä lukijoita täällä toimituksessa mietimme, kun lehteä teemme. Haluaisimme tuntea teidät paremmin.

Olisi aivan mahtava kuulla, missä päin Suomea tai maailmaa Kodin Kuvalehteä luette, mitä ajattelette tästä maailmasta. Mistä iloitsette? Mistä liikututte? Jos Kodin Kuvalehden kautta on löytynyt ystävä tai puoliso, siitäkin saa mieluusti kertoa. Tiedämme, että näitäkin tarinoita on.

Nyt tuleekin pyyntö. Kun pulloposti (eli uusi Kodin Kuvalehden numero) on tullut perille, ota yhteyttä. Yhdellä lauseella tai useammalla, kuvalla tai videolla, sähköpostilla tai postikortilla. Kirjoita vaikka tähän perään kommentti. Soittaakin saa.

Nyt jään enää jännittämään, kuinka monta viestiä saamme ja mistä päin Suomea tai maailmaa.

Niistä lapsuuden kirjeenvaihtoilmoituksista tulikin vielä yksi ajatus mieleen: takuuvarma vastaus jokaiselle ja kuva olisi kiva ylläri!

Teksti on Kodin Kuvalehden pääkirjoitus numerosta 17/2015

 

Kommentit (86)

Riitta Lauronen
1/86 | 

Hei!

Sain uusimman lehden käsiini vartti sitten, ja kun luin pääkirjoitusta, piti lähettää postia heti, ennen kuin ehdin edes lehteä lukea ?. Kodin Kuvalehti on ilahduttanut minua varmaankin yli 30 vuotta, aluksi äitini tilasi sen minulle lahjaksi ollessani parikymppinen. Nyt on mittarissa jo 52 vuotta ja yhä vaan tykkään lehden sisällöstä.

Keväällä rinnastani löytyi syöpäkasvain ja olen ollut siitä lähtien sairauslomalla. Eilen oli neljäs sytostaattikuuri, vielä olisi kaksi jäljellä. Monenmoisia tunteita olen läpikäynyt tämän hoidon aikana, riippuen voinnista ja muutenkin jaksamisesta. Yllättävän hyvin mieliala on pysynyt korkealla, vaikka välillä tuntuu, että seinät kaatuvat päälle, kun ei jaksa muuta kuin maata sängyn pohjalla. Nytkin tämä uusin lehti tuli "kreivin aikaan" piristämään päivääni. Kiitos teille lehden tekijöille, jatkakaa samaan malliin! Nyt vetäydyn rauhassa lukemaan kiinnostavia tarinoitanne ?.

terveisin Riitta

Minna - Kodin Kuvalehti
Liittynyt13.5.2015

Kiitos Riitta kun kirjoitit, ilo tutustua sinuun. Toivottavasti löydät paljon iloa ja valoa Kodin Kuvalehdestä. Ja kiitos kauniista sanoistasi. Välitän ne koko tiimille. Sinulle paljon jaksamista ja luottamusta tulevaisuuteen. Voimahalaus täältä, koko toimitukselta.

Aino
2/86 | 

Hei! 

Kodin kuvalehti kolahti juuri postilaatikkooni. Lehden ilmestymispäivä on odotettu päivä, ja niinpä tartuin jälleen saman tien lehden mukaansatempaavaan maailmaan. Lehti ilahduttaa monipuolisine juttuine, kiitos! ?

Pirjo
4/86 | 

Hei sinä ihana päätoimittaja Minna!

Olen 66-vuotias ja minusta tuntuu,että Kodin Kuvalehti on tullut minulle aina,no ei vaisinkaan,mutta kauan kuitenkin. Maire Varhelan ja Leena Karon päätoimittajuudet muistan hyvin ja onkin mielenkiintoista ollut huomata lehden sisällön painotukset. Nyt ollaan ihmisläheisiä, kuten aina sinun ihanat päätoimittajan palstasikin,sen luen ekana ( toiseksi takaisin minun päiväni☺). Värikästä syksyä☺

Minna - Kodin Kuvalehti
Liittynyt13.5.2015

Voi kiitos Pirjo sanoistasi. Mahtava kuulla että olet viihtynyt Kodin Kuvalehden parissa jo vuosia. Maire Varhela ja Leena Karo tekivät toimituksen kanssa hienoa työtä, on ollut ilo jatkaa heidän jalanjäljissään. Värikästä syksyä myös sinulle, kiitos vastaamisesta pullopostihaasteeseen. Halaukset täältä toimituksesta!

Anna-Liisa
5/86 | 

Valtimon S-market Venlantorilta "hyppäsi" ostoskärryyn uusin Kodin Kuvalehti. Nyt odotan että talo hiljenee (lapset nukahtaa) ja pääsen lehteä lukemaan.

Laura
6/86 | 

Terkkuja Vantaalta. Kodin Kuvalehti tuli taas tänään ja minulla on alkamassa lanseeraamani "naisten hyvänmielen lukuhetki", joka tarkoittaa sitä, ettei minua saa häiritä illan aikana kun haluan keskittyä lehden lukemiseen. Minnan pääkirjoitukset ovat ihanaa luettavaa joka kerta. Kiitos teille sinne toimitukseen, olen pitkäaikainen lukija. Jo lapsuudessani äiti tilasi tätä lehteä ja itse olen jatkanut perinnettä. :) 

Minna - Kodin Kuvalehti
Liittynyt13.5.2015

Ihana äiti sinulla, kun tutustutti sinut ja sinun kauttasi jo seuraavankin polven Kodin Kuvalehden maailmaan. Lämmin kiitos siitä. Toivottavasti sait sen toivomasi hyvän mielen lukuhetken tämän uuden numeron parissa.

Irene
7/86 | 

Tervehdys!

Täällä kanssa yksi innokas Kodin kuvalehden lukija varmaan 15 vuoden ajalta. Ikää on mittarissa vasta 24, mutta muistan, että äidilleni on aina tullut Kodin kuvalehti ja sitä aloin lukea aika pian lukemaan oppimisen jälkeen, aluksi tosin selailemalla. Olen aina ihaillut hyvää kielioppia ja rikasta kielimaailmaa sekä vangitsevia, taitavia kuvia Kodin kuvalehdessä. Välillä tilaan, välillä ostan irtonumeroita. Nyt sai mukavasti kuukauden lehdet ilmaisella kokeilujaksolla. :)

Minna - Kodin Kuvalehti
Liittynyt13.5.2015

Kiitos Irene! Laskiskelin että olet tutustunut Kodin Kuvalehteen jo 9-vuotiaana, ihan mahtavaa. Toivottavasti pystyt seurassamme vielä pitkään. Pirtsakkaa syksyä myös.

Ulkaisa
8/86 | 

Hei
Pullopostia Oulusta. Tulin työn ja joogan jälkeen kotiin ja Kodin Kuvalehti oli odottamassa keittiön pöydällä. Mieheni oli tullut aikaisemmin kotiin ja käynyt postilaatikosta hakemassa. Hän tietää että se on minun iltalukemista. Perhe hiljentyy illalla, miehet saunaan ja tytön hiukset on letitetty. Minä pääsen rauhassa lukemaan lehteä ja luen sen kannesta kanteen, en toki yhtenä iltana vaan monena iltana ja iltapäivänä nautiskelen lukuhetkien parissa. Kiitos teille mukavasta ja mielenkiintoisesta lehdestä.

Hanna K.
9/86 | 

Kiitos Pullopostista, Minna!

Syysillan hämärtyessä, lasten jo nukkuessa, teekupin ja suklaan kanssa avasin lehden Seinäjoella. Minut pitää Kodin kuvalehden lukijana se, että henkilöjutuissa ei raportoida heidän tekemisiään, vaan päästään aina pintaa syvemmälle siihen, mitä elämä on tuonut ja opettanut. Lisäksi tärkeitä ovat tavallisista ihmisistä kertovat teemoitellut jutut, esimerkiksi tämän numeron Yksinäisyys tai naisten viikon jutut. Kiitos hyvästä lehdestä Minna ja tiimi! 

Katjani
10/86 | 

Äidiltäni saan aina KK:n luettavakseni, uusin siis vielä odottaa pääsyä hyppysiini tänne Espooseen. 28-vuotias ja rakastaa lehteänne! Ja muistaa myös nuo kirjekaverit, SinäMinä-lehden palstalta valitsin kivoja ja lähettelin kirjeitä. Pari kirjekaveria sain ala-asteella koulun kautta Virosta, yhden saksalaisen lukiossa :) Kovin pitkällisiä näistä kirjekaveruuksista ei tullut, mutta sitäkin tärkeämpiä.

Kiitos teille upeasta lehdestä!

Anskupansku
11/86 | 

Toinenkin lukija Valtimolta ilmoittautuu! Perheessämme Kodin Kuvalehti tulee minulle, kahdelle siskolleni sekä äidilleni, eli siis 4 lehteä (eri osoitteisiin kuitenkin)! Ei lainkaan järkeä, mutta jokainen meistä haluaa tilata lehden itselleen! Hullua... ;)

Kiraze
Liittynyt11.7.2014
12/86 | 

Kiitos pullopostista, tänne Singaporeen päiväntasaajan tuntumaankin se saapui. Olen asunut täällä kymmenen vuotta ja siitä aika monta vuotta olen myös ollut Kodin Kuvalehden lukija: jossain välissä tilasin tänne jopa paperilehteä, mutta nykyään digilehti on paljon käytännöllisempi. Lehdestä löytyy paljon hyödyllistä myös täällä tropiikissa ja ihmis- ja luonnonläheiset jutut ovat ajattomia ja kestävät useammankin lukukerran joten nämä lehdet eivät mene koskaan "vanhaksi" vaan niiden pariin voi palata kerta kerran jälkeen! Ihanaa syksyä sinne Suomeen! 

Minna - Kodin Kuvalehti
Liittynyt13.5.2015

Mahtavaa, pullopostia Singaporesta! Ihana kuulla, että KK kulkee sinne asti maailmaa ja olet löytänyt myös digilehden omaksesi. Ei tarvitse odotella postin tuloa viikkoja. Ihanaa syksyä sinulle Kiraze sinne tropiikkiin ja lukuiloa pitkäksi aikaa.

Arja Jalkanen-Kangas
13/86 | 

Huomenta Konnevedeltä, Keski-Suomesta.

 Tulin juuri aamulypsyltä navetalta. Lehmät on saateltu laitumelle päiväksi ja nyt on minun oma hetkeni; syön aamupalaa ja luen uutta Kodin Kuvalehteä, jota en ehtinyt eilen vielä avata. Tästä on hyvä jatkaa päivää.. :-)

Kiitos hienosta lehdestä!

Arja 

Satu Järvenpää
14/86 | 

Pullopostia Keski-Pohjanmaalta!

Posti toi eilen lehden Kaustiselle ja sitä piti vielä iltamyöhään lukea. Taas oli paljon hyviä juttuja ja reseptejä. Usein tulee silmäiltyä juttuja jo netissä, mutta kyllä oikea lehti tuntuu paremmalta! Kirjeystäviä oli itsellänikin ympäri maata ja muutama myös ulkomailla. Edelleen kirjoitellaan parin kanssa. Pullopostia tuli lähetettyä lapsena ja myös omien lasten kanssa sitä aikoinaan lähetettiin. Postilla oli yhteen aikaan niitä muovisia pullopostipulloja kirjepaperilla ja merkillä varustettuina. Se oli kiva idea ja niitä lähettelin eri puolille maailmaa.  Kiitos ja työniloa lehden tekoon!

Minna - Kodin Kuvalehti
Liittynyt13.5.2015

Kiitos pullopostista Satu! Mahtavaa että sinulla kirjeenvaihtoystävyys on säilynyt. Itse olen joskus miettinyt, että pitäisiköhän etsiä entiset kirjeenvaihtokaverit. Sosiaalisen median aikakaudella se voisi olla mahdollistakin. Ihanaa syksyä sinulle sinne Kaustiselle!

Sirpa
15/86 | 

Uusin lehti kolahti "luukusta" tänä aamuna kun mieheni toi sen tänne sairaalaan. Tylsää makoilua infektion takia ties monettako kertaa piristi jälleen kerran takuukaunis ja mielenkiintoisia juttuja sisältävä Kodin Kuvalehti. Kiitos siitä :)

Minnukka
16/86 | 

Taas oli torstaissa vauhtia. Työpäivän jälkeen käytin lasta fysioterapiassa, kävin verenluovutuksessa, ruokin koko konkkaronkan ja sitten alkoi lasten harrastuksiin kuljettaminen. Uuden lehden pariin pääsin vasta illalla, kun suihkun jälkeen istahdin lukemaan lehteä. Olipa taas ihana lukupaketti. Tietysti aloitin pääkirjoituksesta, sitten Kai Lehtinen ja muutama muu sivu. Tänään jatkan lukemista, kunha olen ensin tehnyt viikkosiivouksen. Ei voi hotkia herkkua kerralla! ;) Kiitos ihanasta lehdestä, josta pitävät niin lapset kuin aikuiset.

Eila Rummukainen
17/86 | 

Hei. Eilen tuli uusi lehti laatikkoon ja täytyy vaan ihmetellä,mistä te ammennatte kaikki ihanat jutut? Ollaan mökille lähdössä ja varmistin että lehti tulee mukaan,katselin sitä vielä illalla myöhään ja viikonlopun aikana luen sitä monta ja monta kertaa. Muita lehtiä laitan aina tauolle,mutta Kodin kuvalehteä en. Hyvää syksyn jatkoa Tohmajärveltä teille kaikille.                         

Terveisin Eila

Anne Laitinen
18/86 | 

Lehti tuli taas laatikkoon täällä Nurmijärvellä odotettuna,kuten jo monen monta vuotta torstaisin. Torstai ja perjantai ovat minulla vapaapäivät ja perjantai aamu vakio KK:n lukuhetki aamukahvin kera. Kiitos kivasta lehdestä?

Anne Vee
19/86 | 

Kiva jutun aihe, ja vastaan siihen paremmalla aikaa itsekin.
Ihan ensimmäiseksi haluan kuitenkin kertoa, että jos tykkää lähettää ja saada kansainvälistä postia, voi tutustua ja liittyä www.postcrossing.com -nimiseen yhteisöön. Se on vähän kuin ketjukirjeily, paitsi että se toimii. Lähetät kortin jollekulle ko. systeemin arpomalle ihmiselle jossainpäin maailmaa, hän rekisteröi sen saapuneeksi, minkä jälkeen taas joku muu lähettää sinulle yllätyskortin jostain muusta maasta. Omat tiedot eivät tule missään vaiheessa näkyviin, ja jos vaikka tykkäät tietyn aiheisista korteista, voit *toivoa* saavasi niitä (vaatia ei saa). Suosittelen lämpimästi tätä harrastusta!

Maaret
20/86 | 

Kodin kuvalehti kolahti eileen postissa. KK: saapuminen piristi mukavasti hieman väsynyttä päivää. Lehdessä on mukavasti mielenkiintoisia juttuja myös ikäiselleni, 27-vuotiaalle nuorelle naiselle. Kiitokset lehdestä sinulle ja koko toimituksen väelle. Hyvää syksyn jatkoa.

Tiina Merilä
21/86 | 

Luen Pullopostia Pietarissa. Olemme asuneet täällä nyt 4 vuotta perheemme kanssa, töittemme vuoksi. KK tuli minulle jo ennen tänne muuttoa, mutta vaikka monesta piti luopua, tästä en. En tietenkään saa lehteä käteeni juuri ilmestymispäivänä, mutta aina se on iloinen yllätys ja ihana tuulahdus Suomesta. Kielitaitoni ja aikani ei vielä riitä venäjänkielisten lehtien, saatikka kirjojen lukuun. Vietämme lauantai aamua nyt jokainen omalla tavallamme rentoutuen. Minulla kahvikuppi ja lehti :) Kohta on lähdettävä nuorimmaisen kavereitten syntymäpäiville. Osa meistä lähtee pelaamaan sählyä Suomi-yhteisön kanssa. Ilta vielä ihanan avoin. Mukavaa viikonloppua kaikille :)

Minna - Kodin Kuvalehti
Liittynyt13.5.2015

Mahtavaa että Kodin Kuvalehteä luetaan myös Pietarissa. Ihanaa syksyä sinne päin maailmaa, sinulle ja perheelle sekä koko Suomi-yhteisölle. Kiitos Tiina pullopostihaasteeseen vastaamisesta.

Marja-Leena
22/86 | 

Hei!

Terveisiä Brysselistä! Vihdoinkin saimme ostettua Hesarin aikakauslehtipaketin, joten luin äsken pullopostia tabletilta teen ja juustokakun seurana. Lehti on vanha tuttu, ja oli mukavaa huomata, että digiversiokin toimii oikein hyvin. Vaikka en Suomea ikävöikään, on tosi ihana lukea lehtiä omalla kielellä, kun ranska ei suju. Ja ennen kaikkea on kiva lukea tällaista inhimillistä, elämänmakuista, koskettavaa ja kivan näköistä lehteä, joka tuntuu kotoisalta vielä vuoden tauon jälkeenkin. Ja lukemistakin riittää onneksi useammallekin kerralle ennen seuraavaa numeroa, kun arkistossa on hyvä määrä vanhoja lehtiä. Yleensähän lehti tulee nimittäin luettua kerralla läpi, kun sen käsiinsä saa. ?

Marja-Leena
23/86 | 

p.s. Jos joku tunnistaa olleensa vuosia sitten mukavan belgialaisen (silloin varmaan nuoren) miehen kirjetoveri, hän saattaa olla herkullisia tuotteita kauppaava torimyyjämme. Marja Sirén tms. oli muistaakseni kyseisen naisen nimi.. Tämä nimittäin tuli puheeksi, kun ensimmäisen kerran paljastui, että olemme Suomesta. Kirjetoverit ovat siis hyvin muistissa myös maailmalla!

Minna - Kodin Kuvalehti
Liittynyt13.5.2015

Olisipa mahtavaa, jos nämä entiset kirjeenvaihtokaverit löytäisivät meidän kauttamme toisensa. Pidetään peukkuja, että sana kiirii ja pulloposti löytää oikeaan osoitteeseen.

Prinsessaheidi
24/86 | 

Heippa ja iloista alkusyksyä koko KK-tiimille! Odotan aina koulusta kotiin saapumista kun tiedän että postiluukusta on pudonnut juuri painosta tullut kodin kuvalehti! Olen "vasta" 21, mutta jokaisessa lehdessä riittää moneksi tunniksi mielenkiintoista luettavaa! Luen lehden aina ajatuksella, usein hymyillen, joskus hieman surullisena luettuani jonkun toisen elämästä jossa on tapahtunut käännekohta. Lehti saa aina ajattelemaan miten hyvin asiat itsellä on vastoinkäymisistä huolimatta. Kiitos ihanasta lehdestä ja jatkakaa samaan malliin! <3

Riitta
25/86 | 

Oli taas kiva rentoutua KodinKuvalehden parissa perjantaina , olen työtön ja lehti on minulle luksusta :)

Satu.v
26/86 | 

Hei
Olen lukenut kodin kuvalehteä lapsesta asti. Äitini tilasi sitä ja kun muutin omaan kotiin oli selvää että rupean itsekkin tilaamaan. Lehti on monipuolinen ja kertoo meistä tavallisista ihmisistä. Ehdottomasti paras lehti ja selkeä. Eniten pidän elämäni tarinasta. Olen saanut myös työhöni vinkkejä lehdestä niin kuin nyt uusimman numeron jokainen osaa keskittyä jutusta. Kiitos hyvästä lehdestä.

Kirsi
27/86 | 

Kiitos Minna pullopostista! Olette taas yhdessä saaneet aikaan ihanan positiivisen paketin. Suosikkejani ovat pääkirjoitus, Kai Lehtisen kolumni ja tällä kertaa erityisesti sykähdytti tarinat yksinäisyydestä. Ehkä, koska itsekin koen välillä yksinäisyyttä. Onnekseni minulla on perhe, johon kuuluu vanhemmat, veli perheineen ja sisko, sekä muutama hyvä ystävä. Tänä syksynä olen ajatellut lähteä mukaan Turun työttömien yhdistyksen toimintaan, jos sitä kautta saisi vähän vauhtia elämään. Tietysti töiden saaminen olisi vielä mukavampi juttu, ehkä. ;) 

Aurinkoista syksyn alkua kaikille!

t: Kirsi

Erja Toijanen
28/86 | 

Lehti oli tullut kotiin sillä aikaa kun olin kuntoutuksessa Peurungassa. En saanut unta perjantai iltana joten nousin lukemaan Kodin kuvalehteä n. klo 12.00. Pulloposti oli ihana idea, en kuitenkaan vastannut heti! Kodin kuvalehti on tullut jo vuodesta 1993, välillä miehen nimellä välillä minun nimelläni. En luovu tästä ainakaan vapaaehtoisesti! Lehdessä on aina paljon luettavaa. Mukavaa syksyä teille kaikille!

Kirsi Junnila
29/86 | 

Hei Minna ja koko toimituksen väki!

Tämä "pulloposti" tulee Lounais-Hämeestä, Jokioisilta. Kodin Kuvalehti on tullut minullekin jo monta monituista vuotta, ja aina se on yhtä odotettu. Nykyisin minun lisäkseni lehteä lukee mielenkiinnolla 12-vuotias esikoistyttäreni. Usein lehtiä lähtee kiertoon äitini mukana Pohjois-Karjalaankin. Viimeisen vuosikerran haluan säilyttää itselläni pitkälle seuraavan vuoden puolelle, yllätyn usein iloisesti kun selailen vanhoja lehtiä  ja luen juttuja, joista osa on moneen kertaan luettavissa.

Pidän lehden ihmisläheisyydestä, tavallisten ihmisten elämästä kertovista artikkeleista ja haastatteluista. Toisinaan niihin helppo samaistua ja toisinaan myötäelän elämänkohtaloita vahvasti läpi. Näin kävi nyt tuoreen lehden kanssa; selasin sitä jo matkalla postilaatikolta kotiovelle, jonka eteen jymähdin lukemaan yksinäisyysjutun haastatteluita. Itku pääsi siinä ovimatolla seistessäni, kun luin turkulaisen Aleksin ajatuksista. 

Lehti on todella hyvä kokonaisuus, oikein onnistunut paketti! Kiitos siitä.

Kaneliomenan tuoksuista ja kynttilähämyistä syksyä teille kaikille!

Kirsi <3

Minna - Kodin Kuvalehti
Liittynyt13.5.2015

Voi kiitos Kirsi, koko toimitus ilahtuu kauniista sanoistasi. Kiitos pullopostihaasteeseen vastaamisesta ja kaneliomenen tuoksuista (kuulostaapa ihanalle) syksyä myös sinne Lounais-Hämeeseen. Kiitos että olet lukijamme.

Eliisa
30/86 | 

Heippa ja terveisiä Vantaalta! Luen aina Minna sinun pääkirjoituksesi, vaikka muista lehdistä en yleensä. Meillä taitaa olla samantyylinen elämäntilanne. Tykkään Kodin kuvalehden tavallisesta tyylistä, ei ole liian hienosteleva. Uskalletaan myös ottaa esille kipeitäkin asioita sekä henkisiä ja hengellisiä juttuja. Tultiin juuri perheen kanssa Kroatiasta ja lehti oli siellä matkalukemisena. Jatkakaa samaa linjaa :)

Minna - Kodin Kuvalehti
Liittynyt13.5.2015

Kiitos Eliisa pullopostin palauttamisesta. Oikein hyvää syksyn jatkoa sinulle ja perheelle. Voi kun pääsisikin Kroatiaan, olen siellä itse kerran vuosia sitten käynyt ja ihastunut Dubrovnikiin.

Leena
31/86 | 

Terveisiä Luopioisista!

Uuden tilauksen ensimmäinen lehti on kohta luettu kannesta kanteen. Ennen olin lehden kestotilaja mutta nyt olen vaihdellut eri lehtiä tarjousten mukaan. Täytyy kuitenkin sanoa, että Kodin Kuvalehti on kyllä se odotetuin. Luen ensin ihmisten kesken- jutut ja Päätoimittajan palstan ja ajan kanssa kaikki muut. Näin "maalaismuijana" toivoisin ehkä vielä enemmän juttuja ihan tavallisista ihmisistä kehä kolmosen ulkopuolelta.

Hyvää syksyä!

Minna - Kodin Kuvalehti
Liittynyt13.5.2015

Hei Leena ja kiitos kun laitoit viestiä. Kiva kuulla, että KK on ollut sinulle mieleen. Emmekä unohda toivettasi eli juttuja ihan tavallisista ihmisistä kehä kolmosen ulkopuolelta siis luvassa. Ihanaa syksyn jatkoa sinne Luopioisiin!

Anne Paloniitty
32/86 | 

Hei!

Terveiset Hämeenlinnasta. Sain lehtenne käsiini, kun mieheni ja lapseni tulivat katsomaan minua ja pikkuista vauvaamme sairaalaan. Tuliainen oli mieluinen, koska odotan aina innolla seuraavaa numeroa:) Nyt olemme onnellisesti vauvan kanssa kotona.

Terv. Anne

Minna - Kodin Kuvalehti
Liittynyt13.5.2015

Voi kun ihana kuulla, että Kodin Kuvalehteä on luettu myös synnytyssairaalassa. Sydämelliset onnittelut sinulle ja pikkuiselle. Kaikkea hyvää koko perheelle ja halaus täältä toimituksesta.

Minna Martikainen
33/86 | 

Hei,

Pulloposti-haaste vaikutti niin mukavalta, että ajattelin kirjoittaa terveisiä täältä Lappeenrannasta.

Olen ostanut nyt KK:n irtonumeroita kesän ja alkusyksyn aikana. Pakko todeta, että pidän todella lehtenne ihmisläheisyydestä ja tavisarjen kuvaamisesta. Lehdessä aina ihanan paljon luettavaa.

Luen aina ensin pääkirjoituksen ja sen jälkeen lukijakirjeet kahvikupin äärellä  ja muut jutut sohvannurkassa :) Lukutoukkana ahmin aina kaikki lukuvinkkijutut.

Raikasta ja värikästä syksyä koko toimitukselle :)

T. Minna

Minna - Kodin Kuvalehti
Liittynyt13.5.2015

Kiitos Minna kun vastasit pullopostihaasteeseen. Kiva kuulla että olet löytänyt Kodin Kuvalehdestä paljon luettavaa. Yritämme pitää sinut tyytyväisenä myös jatkossa. Ihanaa syksyn jatkoa ja terkut koko toimitukselta sinne Lappeenrantaan.

Irene
34/86 | 

Hei! Terveisiä täältä Nilsiästä. Minä saan aina äidiltä lehden luettavaksi. Hyvä lehti usein lukea.

Essi
35/86 | 

Heippa! Lähdin noin viikko sitten Lappiin töihin etelästä. Tarkoitus on nauttia tulevasta ruskasta ja saada muutenkin irtiottoa omasta arjesta. 3 kuukautta täällä vietän, koti-ikävää lohduttaa tieto siitä, että kysehän on loppujen lopuksi lyhyestä ajasta. Vaikka olen odottanut tätä jaksoa innolla jo puolisen vuotta, on alussa kuitenkin lievä koti-ikävä kaihertanut. Tuntui siis mukavalta saada Kodin Kuvalehti täällä postilaatikkoon postin kääntämänä. Sitä lukiessa unohtuu, missä päin Suomea olen, fiilis on aina sama! Tätä luetaan Hangosta Utsjoelle asti, näinhän se menee!

Minna - Kodin Kuvalehti
Liittynyt13.5.2015

Kiitos Essi kun laitoit viestiä. Mahtavalta kuulostaa irtiottosi, etenkin nyt, kun Lapissa on upea ruska-aika. Minä tietenkin toivon, että Kodin Kuvalehden parissa koti-ikävä lievenee. Oikein ihanaa syksyä sinne Pohjoiseeen, kiitos kun olet lukijamme.

Meri
36/86 | 

Äitini eli lasten mummo toi lehden mukanaan tullessaan hoitamaan flunssaista lapsenlasta. Taas kerran lehti kierti kolme polvea.

Vierailija
37/86 | 

Tervehdys täältä Baijerista. Iloitsen aina kun saan Kodin Kuvalehden. Se on minulle hyvä apu säilyttää Suomenkieli ja kuulla Kotimaan Uutisia.

Minna - Kodin Kuvalehti
Liittynyt13.5.2015

Ihana saada pullopostia Baijerista asti, kiitos siitä. Itse olen viettänyt nuorena tyttönä yhden kesän Münchenissä ja ihastuin Baijerin maisemiin. Oikein hyvää syksyn jatkoa sinne päin maailmaa ja terkut koko toimitukselta.

Riitta Mäkinen
38/86 | 

Hei Minna

Sain viime viikolla äidiltäni taas kasan Kodin Kuvalehtiä ja kylläpä aika hurahti niitä lukiessa.Ihanaa rentoutua lehden parissa juuri ennen nukkumaan menoa.

Nyt syyskuisena lauantai aamuna täällä Hämeenlinnassa lueskelin taas aamukahvini kanssa näitä lehtiä ja oli pakko laittaa pullopostia.Aamun hiljaisuus on ihana,aurinko kurkkii ikkunasta,mies puolukassa ja lapset mailmalla jo.Illalla vielä kilahti watsuppiin keskimmäiseltä tyttäreltä kuvaviesti nuorimmasta lapsenlapsesta ( 1v.7kk ).Elämäämme sulostuttaa kuusi lastenlasta joista vanhin täyttää pian 11v. Kuinka aika kuluukaan pian :)

Usein selaan ensin lehden ja sitten keskityn juttuihin.Kodin Kuvalehti on ihanan monipuolinen ja minulta se menee eteenpäin joko naapurille tai työkaverille.

Auringon hellimää syksyä teille sinne toimitukseen.

Terveisin Riitta

Minna - Kodin Kuvalehti
Liittynyt13.5.2015

Kiitos Riitta kun laitoit viestiä, paljon ihania asioita sinulla arjessasi. Kiva kuulla, että lehti kulkee naapureiden ja työkavereiden kesken ja ilahduttaa monia. Ihanaa syksyn jatkoa sinulle ja "lukupiiriläisille", halaus täältä toimituksesta.

Leena A
39/86 | 

Hei ! 

Kodin Kuvalehti lähtee aina mukaani Suomesta. Luen kotona äidin lehtiä, mutta ostan lentokentältä uusimman mukaan. Lehti on ollut mieluisa jo parikymmentä vuotta ja muutaman vuoden tilasin sen USA:han. Mikä miellyttää, on lehden normaalius - ei mitään pintajuttuja, mutta kiinnostavaa kerrontaa ihmisistä ihmisille.

Lapista hullaantunut
40/86 | 

Ruskaterveiset! Olen alle 30- kymppinen tilaaja ja asun Muoniossa. Alun perrin olen tutustunut lehteen lapsuuskodissa, jonne äiti lehteä tilasi. Ilahduin aina lehden tipahdetaan postilaatikkoon. Pidän lehdestä paljon, sillä siinä on aina paljon luettavaa, ei vain paljon mainoksia. Ulkoasukin on kiva. 

Taina_-_-
41/86 | 

Sain pullopostin toki jo 3.9, mutta voi olla että tämä viesti tulee vähän myöhässä sinne etelään. Seinäjoella pullo pitää heittää Kyrönjokeen, jotta se pääsisi nopeiten avovesille! Itselläni on ollut niin hektistä elämä kesän alusta asti, etten ole kerennyt tekemään mitään normaalia omaa juttua, kuten lukemaan tai tekemään käsitöitä. Hyvä jos nukkua ehtii, sitäkin yleensä maksimissaan 6h. Yrittäjyys ja pienet lapset ovat toisaalta hyvä, toisaalta hankala yhdistelmä. Mutta kuulkaas kun Kodin Kuvalehti tulee postissa, niin se luetaan! Sitten saa työt odottaa, lapsetkin leikkii mukavasti kun äiti rötvää sohovalla lehti käres.

Kun neljä vuotta sitten äiti soitti ja kertoi tilanneensa puhelinmyyjältä kyseisen lehden, itkin kiukkuani kun sellaisen mummolehden tilannut, ties miten kallis. Me elimme silloin nelihenkinen perhe pelkästään minun äitiysrahallani (mieheltä loppui opintotuki viimeiseksi 1,5 opintovuodeksi ja toiminimen takia ei tukia saanut, vaikkei töitä ollut) eikä raha riittänyt ruokaan kuukausittain, saati sitten mihinkään luksuksiin kuten parturiin. Apu olisi kelvannut, mutta minä sain jonkun pahuksen lehden! Ei sitä voi vaihtaa rahaksi. Mutta niin vain rakastuin lehteen ja pyysin anteeksi hormonihuurukiukkuani äidiltä ja niin vain äiti tilaa lehteä minulle edelleen! Lapsiteemaiset lehdetkin näyttivät tämän lehden jälkeen niin pintaliitäjiltä, tässä lehdessä on sitä jotain! Joka kerta! Ihmeellistä!

Minna - Kodin Kuvalehti
Liittynyt13.5.2015

Voi kiitos sanoistasi Taina, ihana kuulla, että Kodin Kuvalehdessä on sitä jotain. Parempaa palautetta me lehdentekijät emme voi saada.  Ja aivan mahtava kuulla että siellä Pohjanmaalla ainakin yksi äiti "rötvää sohovalla lehti käres" kuten hienosti kirjoitit.  Ihanaa syksyn jatkoa sinulle ja perheelle, jaksamista hektisessä arjessa ja rutkasti onnea myös yrityksellesi. Tsemppihalaus täältä toimituksesta!

Terhi Reinikka
42/86 | 

Mei Minna ja muutkin siellä toimituksessa!

 Olen ollut jo vuosia KK:n tilaaja.

On  mukavaa lukea niin lämminhenkistä ja ihmisläheistä lehteä kuin KK on.

Kiitos, että jaksatte löytää aina uutta ja kiinnostavaa meitä lukijoita ajatellen.

Käperryn lehden tultua sohvalle  ja katson mitä siellä tällä kertaa on.

Mukavia syksyn päiviä!

Toivottelee

Terhi-muari Akaan Nahkialasta

Minna - Kodin Kuvalehti
Liittynyt13.5.2015

Hei Terhi ja kiitos viestistäsi. Ilahduttaa kuulla, että olet ollut jo vuosia tilaajamme, toivottavasti pysyt KK:n matkassa vielä pitkään. Oikein ihania syksyn päiviä sinne Akaan Nahkialaan ja terkut koko toimitukselta.

Anna-lukija
43/86 | 

Heipparallaa! Kiitos kivoista pääkirjoituksista! Aloitan aina lehden luvun niistä ja pääsen hyvään vauhtiin kanssasi, Minna. Odottelen nyt kuumeisesti Kodin Kuvalehteä nro 18. Välillä postinkulku Italiaan on surkean hidasta. Tiedän, ettette siellä toimituksessa voi sille mitään. En ole edes missään tuppukylässä vuorten laaksoissa, vaan Milanossa. Yhtä kaikki. Hyvää kannattaa odottaa. Toivottavasti vaan tulee perille. Hidastelivat postinvälityksessä eivät ymmärrä, miten tärkeä lehti on ulkosuomalaiselle! Ykköspostia! Lehdet säästetään, kierrätetään parhaiden ystävien kanssa täällä, kommentoidaan jne. Kiitos hyvästä lehdestä ja työniloa teille toimitukseen!

Minna - Kodin Kuvalehti
Liittynyt13.5.2015

Kiitos paljon pullopostista, Anna. Kiva kuulla, että Kodin Kuvalehti matkaa Milanoon asti, vaikkakin harmittavan hitaasti. Välitän terveisesi koko toimitukselle, pidämme teidät ulkosuomalaiset mielessä jatkossakin. Ihanaa syksyn jatkoa Milanoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Minna on KK:n päätoimittaja, joka pääkirjoituksissaan pohtii arjen isoja ja pieniä kysymyksiä, aikuisia ja lapsia, mennyttä ja tulevaa.

Bloggaajaan saat yhteyden tästä. Seuraa blogia täältä.

Hae blogista