En ole matkustanut junalla Siperian läpi. En ole käynyt Kuubassa enkä tanssinut salsaa.

En ole uinut Jäämeressä. Enkä ole koskaan käynyt pesijän käsittelyssä yleisessä saunassa.

Luin netistä jälleen kerran yhden listan. Siihen oli kirjattu sata asiaa, jotka kannattaisi tehdä, nähdä ja kokea ennen kuin täyttää 75 vuotta. Nuo alun esimerkit ovat tuolta listalta. Teki heti mieli pistää töpinäksi, kääriä hihat ja ryhtyä suorittamaan.

Taidamme rakastaa listoja. Keski-ikäisen ne pitävät elämässä ja unelmissa kiinni. Listat muistuttavat siitä, että elämä on oikeasti täynnä valtavan kiinnostavia ja iloa tuottavia asioita. Jotta ne kaikki ehtii elää, kokea ja nähdä yhden ihmiselämän aikana, on paras laatia lista ja ryhtyä ajoissa hommiin. Ahnehtimaan elämää, siis.

Jos hyvin käy, ehdin tehdä vielä vaikka mitä. Ehkä harjoittelen ensimmäiseksi ne salsan askeleet. Vai aloittaisinko sittenkin siitä, että halaisin tuntematonta ihmistä, jota ihailen? Listalta poimittu idea tämäkin.

Juuri kun ehdin ajatella, että listahulluus liittyy keski-ikään ja siihen vääjäämättömään hetkeen kun tajuaa, että takana on jo enemmän vuosia kuin edessä, tyttäreltä tulee kysymys.
Äiti, millainen on sun summer bucket list?

Siis mikä? Minäpä kerron, opin tyttäreltä. Se on lista kaikista mahtavista asioista, joita voi kesällä tehdä.  Ne kannattaa laatia listaksi, jotta ne myös muistaa tehdä. Voi vaikka valvoa yhden kokonaisen yön ja katsoa viisi elokuvaa putkeen. Voi nukkua teltassa parhaan ystävän kanssa, piirtää väriliiduilla asvalttiin ja juosta uimapuvussa pihanurmen sadettajan yli.

Mitähän sitä yksi keski-ikäinen nainen keksisi? Ehkä vielä repäisen. Mutta ensin teen sen listan.

Kirjoitus on Kodin Kuvalehden pääkirjoitus numerosta 7/2015.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Minna on KK:n päätoimittaja, joka pääkirjoituksissaan pohtii arjen isoja ja pieniä kysymyksiä, aikuisia ja lapsia, mennyttä ja tulevaa.

Bloggaajaan saat yhteyden tästä. Seuraa blogia täältä.

Hae blogista