Mitä muistan viime kesästä?

Brasiliassa pelattiin MM-jalkapalloa. Minä istahdin iltaisin sohvalle, töllötin kisoja ja virkkasin. Juhannuksena palelin mökillä villasukat jalassa ja virkkasin.

Kun loma heinäkuussa alkoi, valvoin myöhään takapihanterassilla, ihailin yötöntä yötä ja virkkasin.

Alkuun pääsin jo keväällä, kun varomattomasti pyysin ystävää näyttämään, miten isoäidin neliö syntyy.

Siitä se sitten lähti. Isoäidin neliössä on jotain äärimmäisen koukuttavaa. Kun yhden tekee, on pakko tehdä toinen. Neliö valmistuu helposti ja nopeasti toisin kuinuseimmat muut asiat.

Mutta pari neliötä ei riitä mihinkään. Jos haluaa tehdä peiton, pitää virkata reilusti yli sata neliötä, päätellä langat, yhdistää neliöt ja kantata reunat. Se tekee tiukkaa, jos on sattunut syntymään sprintteriksi.

Kävi kuten ounastelinkin: sadan metrin neulepyrähdyksen jälkeen teki mieli lopettaa. Syksyllä en pariin kuukauteen koskenut virkkuukoukkuun edes vahingossa.

En tiedä, mitä sitten tapahtui, mutta tuossa vieressä se nyt on. Torkkupeitto, tähänastisen elämäni suurin käsityö.

En muistanutkaan, miten hienolta tuntuu olla sinnikäs, saada jokin päätökseen ja elämä 128 neliön verran valmiimmaksi.

Ehkä maratoonarista tuntuu samalta, kun hän ylittää maaliviivan. Sitä en oikein edes osaa kuvitella, mutta unelmoida voin aina.

 

Teksti on Kodin Kuvalehden numeron 3/2015 pääkirjoitus.

Kommentit (2)

Ninni
1/2 | 

Hei ja syksyiset pullopostiterveiset Ranskasta!

Olen ollut Kodin Kuvalehden tilaaja nyt jo varmaan vuoden päivät, mutta lehti on tuttu minulle jo ennestäänkin.

Olen asunut 15 vuotta Ranskassa, ja Kodin Kuvalehden saapuminen postilaatikkoon on ihana tervetullut tuulahdus kotimaastani. Pidän lehdestänne sen monipuolisen tarjonnan vuoksi. Lehti ei ole yksitoikkoinen eikä yksioikoinen: ruokaohjeet, henkilöhaastattelut, lukuvinkit, mukavat kolumnit... nautin aina uudesta lehdestä pari kolme päivää lukien jutun sieltä, toisen täältä. Lehti on pirteä, värikäs ja helppolukuinen. Ja ehdottoman tärkeä kanava ulkosuomalaisille! Joskus pistän lehdet kiertoon täkäläisille suomalaisille ystävilleni, mutta suurimman osan lehdistä haluan säästää, koska niihin voi aina palata uudelleen. Juttujen aiheet kun eivät vanhene.

Kiitos mahtavasta lehdestänne ja mukavaa syksyn jatkoa!

Minna - Kodin Kuvalehti
Liittynyt13.5.2015

Kiva saada pullopostia Ranskasta asti. Ja kiva kuulla, että Kodin Kuvalehdestä on paljon iloa monelle ja pitkäksi aikaa siellä maailmalla. Kiitos sanoistasi Ninni, koko toimituksen puolesta, ja oikein ihanaa syksyn jatkoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Minna on KK:n päätoimittaja, joka pääkirjoituksissaan pohtii arjen isoja ja pieniä kysymyksiä, aikuisia ja lapsia, mennyttä ja tulevaa.

Bloggaajaan saat yhteyden tästä. Seuraa blogia täältä.

Hae blogista